Industry Wire

Geplaatst door auto.nl

NIET MET HET OV IN CORONATIJD? BESTEL JE AUTO VANUIT BUSHOKJE OP AMSTERDAMS’ REMBRANDTPLEIN

Amsterdam, 9 juli 2020 – Voor reizigers die niet meer willen reizen met het openbaar vervoer in coronatijd heeft auto.nl een oplossing bedacht. Het opent op 8 juli namelijk een ‘tijdelijke vestiging’ in een bushokje op het Rembrandtplein in Amsterdam. Op die manier kun je wachtend op de bus of tram vanuit het OV binnen een paar minuten een auto bestellen. Ondanks een daling in algehele autoverkoop worden er opvallend veel occasions gekocht door reizigers die nog steeds niet met het OV willen reizen, zegt het bedrijf. De webshop voor auto’s zag de aanschaf van tweedehands auto’s de afgelopen maanden met 93% stijgen.

“Ondanks dat de meeste maatregelen voor reizen met het openbaar vervoer zijn opgeheven, zien we nog geen daling in de vraag naar auto’s, mensen geven ondanks de versoepeling toch de voorkeur aan het comfort en veiligheid van een eigen auto,” aldus Martijn Bovée General Manager van auto.nl. Het bedrijf dat als één van de eersten begon met de online verkoop van auto’s, baseert zich hierbij op de steeds maar stijgende vraag naar occasions. Alleen al in de maand mei nam de online verkoop hiervan met 93% toe ten opzichte van de maand ervoor, ook in juni houdt deze tendens aan met een 20% stijging. Dit zijn aanzienlijke toenames ten opzichte van januari, voordat de coronacrisis uitbrak. Nederlandse autobedrijven realiseerden in de maand mei de op één na de hoogste occasionverkoop ooit.

Bushokje wordt tijdelijke winkel
Uit recent onderzoek* van branchevereniging BOVAG blijkt dat ruim de helft van de OV-reizigers zullen kiezen voor alternatief vervoer. 57% daarvan geeft aan meer met de auto te gaan reizen. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag en het openbaar vervoer-verlaters gemakkelijk te maken ander vervoer te regelen, opent auto.nl een tijdelijke vestiging in een bushokje op het Rembrandtplein. Door middel van een groot touchscreen in het hokje, kunnen reizigers die wachten op het openbaar vervoer binnen enkele minuten een auto bestellen. Met deze ludieke actie wil het bedrijf een snel en gemakkelijk, al dan niet tijdelijk alternatief bieden voor reizen met de bus, metro, tram of trein. In maart hielp auto.nl met de actie #zorgheldenauto 700 zorgverleners al aan alternatief vervoer omdat zij wegens de aangepaste dienstregeling en besmettingsgevaar niet met het OV wensten te reizen. Het tijdelijke verkooppunt op het Rembrandtplein is tot 15 juli geopend.

Bekijk de video over de tijdelijke vestiging van auto.nl hier: https://youtu.be/p20X3kOvYLc

Over Auto.nl
auto.nl lanceerde in 2017 een webshop met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk voor nieuwe en gebruikte auto’s. Als onderdeel van de Louwman Group heeft de scale-up alles in huis om de verkoop en service te faciliteren. Private lease en andere financieringen behoren tot de vele mogelijkheden. De Louwman Group begon in 1923 als familiebedrijf, startte niet veel later met de import van Dodge uit Amerika en is nu één van de belangrijkste ondernemingen in de Nederlandse autosector. auto.nl is een dochteronderneming van de Louwman Group.

* Markteffect onderzoek onder 1.185 consumenten in opdracht van BOVAG (juni 2020)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht