Industry Wire

Geplaatst door Knab

Papa John’s Amsterdam haalt € 235.000 op bij publiek via Knab Crowdfunding

Papa John’s Amsterdam heeft € 235.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. Daarmee kan de kersverse ondernemer Hanna Hanna zijn franchisevestiging starten aan de Jan van Galenstraat 174 in Amsterdam. Papa John’s is vrij nieuw in Nederland maar een van de grootste pizza take-away en deliveryketens ter wereld. Het heeft meer dan 5.000 vestigingen over de hele wereld, waarvan 3.500 in de Verenigde Staten en meer dan 1.500 verspreid over 37 andere landen. Het plan van Papa John’s is om in 2017 vijftien vestigingen in Nederland te hebben. De vestiging in de Jan van Galenstraat is er daar één van.

Hanna Hanna (28) is opgeleid als administrateur en assistent accountant en als zodanig ook aan de slag geweest als teamleider. Hanna: “In deze tijd heb ik ook enkele vrienden en een ex-werkgever met succes geholpen om meer uit hun bedrijf te halen. Zo ontdekte ik dat zelf ondernemen heel leuk is. Daarom is het nu een mooi moment om nu voor mijzelf te beginnen.”

Horeca is een passie voor Hanna. Aangezien Papa John’s pizza’s op dit moment nog redelijk nieuw is in Nederland, lijkt het voor hem een fantastisch moment om in te stappen. De reeds bestaande vestigingen hebben hem overtuigd om in te stappen in de franchiseformule. Het is Hanna’s ambitie om op korte termijn meerdere vestigingen te openen.

Toename aanvragen voor vestiging franchiseformules
Remko Jansen van Knab Crowdfunding: “Hanna durft zijn ambitie uit te spreken om na deze eerste vestiging op korte termijn meerdere vestigingen te openen. Daar spreekt echt ondernemerschap uit en dat past goed bij Knab en de klanten van Knab. We zien een toename van aanvragen bij Knab Crowdfunding voor het starten van een vestiging binnen een franchiseformule. Zo openden ondernemers met een lening via Knab Crowdfunding al een Quatzal Chocoladebar in Purmerend en Délifrance vestiging in Gorinchem. En nu dus een Papa John’s in Amsterdam.”

Over Knab Crowdfunding
Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers kunnen tot maximaal € 2.500.000 lenen voor groei-, her-, of aankoopfinanciering. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

De looptijd van deze lening is 60 maanden. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht