Industry Wire

Geplaatst door Gemeente Emmen

Participatiewebshop vernieuwd, nieuwe Doe mee webshop vanaf vandaag online

De participatiewebshop is vernieuwd én heeft een nieuwe naam. Vanaf vandaag kunnen inwoners gebruik maken van de Doe mee webshop. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak weinig geld besteden aan leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport-)club of theaterbezoek. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Daarom kunnen inwoners met een laag inkomen een bijdrage ontvangen voor bijvoorbeeld sport, zwemles of de aanschaf van een pc. Alle mogelijkheden staan in de nieuwe Doe mee webshop. Aanbieders uit de hele regio bieden daar hun producten en diensten aan.

Het college heeft besloten dat de participatiewebshop vernieuwd en verbeterd moest worden. Zo werd er nog ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord en dat kon veiliger. Daarnaast was de webshop niet erg gebruiksvriendelijk. Na uitvoerig onderzoek is vandaag de nieuwe webshop gelanceerd. Inloggen kan vanaf vandaag met DigiD. Daardoor zijn persoonsgegevens beter beschermd. Wethouder Raymond Wanders is erg blij met de nieuwe webshop: “Met de nieuwe webshop verwachten we dat het voor inwoners die gebruik maken van de webshop nog makkelijker is om producten en diensten te bestellen. En dat is belangrijk, want daardoor kunnen zij bijvoorbeeld meedoen aan een teamsport, een museum bezoeken of leren zwemmen. Ze kunnen meedoen, net als ieder ander. Bovendien is het voor aanbieders eenvoudiger producten toe te voegen aan de webshop en is het platform geschikt om straks meer zaken toe te voegen.”

Gemakkelijker voor gebruiker én aanbieder

De verbeteringen en de veranderingen op de nieuwe website zijn doorgevoerd op basis van klantenonderzoek onder gebruikers. Ook de cliëntenraad is betrokken. Wat werkt goed, wat werkt minder goed en waar is behoefte aan? Naast de verbeterde toegang met DigiD is de site ook gemakkelijker voor de gebruiker: een bestelling doen kan met minder klikken, de site is nu ook goed leesbaar op een telefoon en producten zijn af te halen met een QR-code. Daarnaast is de webshop ook voor aanbieders van producten makkelijker in gebruik: het is eenvoudiger om nieuwe producten toe te voegen, aan te passen en bestellingen aan te passen.

Heeft u een laag inkomen, maar maakt u nog geen gebruik van regelingen om uw inkomen aan te vullen? Lees meer informatie op deze pagina.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht