Industry Wire

Geplaatst door Proximus

Proximus wil zijn B2B IT-activiteiten integreren in een apart filiaal om zijn leidende positie op het vlak van IT op de Benelux-markt te versterken

Proximus heeft de intentie zijn organisatie en manier van werken aan te passen om zijn leiderschap verder uit te bouwen en, naar de toekomst toe, winstgevende groei te realiseren in de IT- en Telco-business voor bedrijven. Daarom heeft het bedrijf een plan voorgesteld aan de sociale partners om de B2B-activiteiten in IT van Proximus nv over te dragen aan zijn filiaal PICT nv (Proximus ICT). Zo wil het zijn transformatie naar een end-to-end IT-integrator voortzetten en zijn sterke aanwezigheid in de Benelux ten volle benutten.

Zes maanden geleden lanceerde Proximus het merk Proximus NXT, waarmee het zijn ambitie benadrukte om de snelle innovatie en veranderende klantenbehoeften in de Benelux Enterprise markt aan te pakken. Vandaag wil het bedrijf een nieuwe stap zetten in deze transformatie, met een tweeledige ambitie: enerzijds wil Proximus zijn sterke aanwezigheid in de telecommarkt voor bedrijven bestendigen door groei in Fiber, 5G en IoT. Anderzijds heeft het de ambitie zijn IT-activiteiten verder te versterken door zijn klanten in de Benelux state-of-the-art diensten aan te bieden en zijn al toonaangevende rol in domeinen zoals workspace, cloud, sovereign cloud, security & AI verder uit te bouwen.

Om deze prioriteiten en uitdagingen op een zo efficiënt mogelijke manier aan te gaan, zouden de B2B-activiteiten van Proximus in IT overgeheveld worden naar het bestaande filiaal PICT nv en samengevoegd worden met de bestaande teams. Dit zou toelaten duidelijker te focussen op het specifieke karakter van de IT-business, een eigen B2B IT-identiteit te ontwikkelen en deze dichter bij het ecosysteem van Proximus-filialen en -partners te brengen. Anne-Sophie Lotgering, momenteel Enterprise Market Lead bij Proximus, zal de uitdaging aangaan om deze entiteit te leiden. De B2B-activiteiten in telecom zouden binnen Proximus nv blijven, gebruikmakend van de essentiële sterktes van Proximus, en geleid worden door Renaud Tilmans, Customer Operations Lead van Proximus.

Het plan, waarbij ongeveer 350-400 werknemers van de Enterprise Business Unit binnen Proximus nv vanaf 1 juli 2024 zouden worden overgebracht naar PICT nv, is voorgelegd aan de sociale partners en de betrokken collega’s zijn op de hoogte gebracht. Proximus laat nu de tijd voor een open en constructieve sociale dialoog, met als doel om in de loop van april met meer informatie te komen en de intentie om de nieuwe structuur vanaf de tweede helft van dit jaar te implementeren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht