Industry Wire

Geplaatst door QNH

QNH gaat samenwerking aan met Stichting Forus

Amsterdam, 14 juni 2018 – IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting Noord en Stichting Forus, specialist in decentrale applicaties voor het publieke domein, zijn een samenwerking gestart. Samen willen zij blockchaintechnologie inzetten als oplossing voor maatschappelijke problemen. Hiermee spelen zij in op de behoefte van overheden om de uitvoeringskosten te verlagen.

Het eerste wapenfeit van de samenwerking is een project samen met Berenschot en gemeente Zuidhorn. QNH heeft samen met Forus onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om op basis van het Forus online blockchainplatform een applicatie te ontwikkelen om de tegemoetkomingen die gemeenten uitkeren decentraal te kunnen organiseren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft dit project uitgeroepen tot winnaar van de SBIR-competitie, die is uitgeschreven om blockchain-initiatieven te belonen die oplossingen bieden voor problemen op het gebied van overheidsdiensten, energie en gezondheidszorg.

Maarten Velthuijs, voorzitter van Stichting Forus: “Platform Forus richt gemeentelijke dienstverlening écht anders in en daar zijn we trots op. Door lagere administratieve lasten, meer gebruiksgemak voor inwoners en minder controle draagt het bij aan het werk van ambtenaren. Dat dit ook erkend wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is natuurlijk prettig. Daarbij levert onze kennis van blockchaintechnologie mooie partners op waaronder QNH, Berenschot en gemeente Zuidhorn.”

Gert Jan de Volder, Directeur QNH Consulting Noord: “Ik ben er trots op dat we samen met Forus de uitdagingen van overheden rondom de toenemende kosten te lijf mogen gaan met de allernieuwste technologieën. Wij geloven dat met de inzet van blockchainplatformen tot wel € 7,8 miljard van de € 15,6 miljard aan uitvoeringskosten voor tegemoetkomingen en subsidies bespaard kan worden. Dit geld kan vervolgens worden ingezet om het publieke belang te dienen.”

—————

Over QNH Consulting
QNH helpt organisaties met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering door de inzet van slimme IT-oplossingen. Hierdoor kunnen organisaties via IT innoveren en beter presteren. De dienstverlening van QNH richt zich op het optimaliseren van de informatievoorziening, onderliggende IT-architecturen, applicaties en mobiele toepassingen. Het bedrijf verbindt nieuwe technologieën met bestaande en is daarbij verantwoordelijk voor advies, ontwikkeling, implementatie en beheer. QNH is in staat een totale projectaanpak te realiseren en verbindt daarbij mensen, processen en IT. Er werken 470 mensen vanuit Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Groningen, Eindhoven, ‘s Hertogenbosch en in België vanuit de vestiging in Hasselt. Begin 2018 is QNH overgenomen door Egeria en zal op termijn samengevoegd worden met ICT dienstverlener ilionx. Meer informatie over QNH is te vinden op www.qnh.eu of volg QNH op Twitter via @qnh_nl.

Over Stichting Forus
Forus ontwikkelt decentrale applicaties voor het publieke domein. Het gebruik en de ontwikkeling van deze decentrale applicaties zijn gefundeerd op de volgende principes: open source, data bij de eindgebruiker (self-sovereign) en trust-at-a-Distance. De ambitie is om een decentraal online blockchain platform te ontwikkelen dat gegevens en statusinformatie betrouwbaar vastlegt. De informatie is op deze manier veilig, inzichtelijk en (her-) bruikbaar voor overheid, burgers en leveranciers. Stichting Forus is begin 2017 opgericht in de stad Groningen en bestaat uit een internationaal team van programmeurs, designers, software architecten en projectmanagers. Meer informatie is te vinden op foundation.forus.io

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht