Industry Wire

Geplaatst door Rabo

Rabobank: food & agri sector heeft startups nodig om innovatie te versnellen

Rabobank organiseert samen met Food Valley NL, StartLife en Wageningen UR (University & Research centre) F&A Next: het eerste Europese platform voor investeerders, startups en scale-ups in het Food en Agro domein. Tijdens dit evenement op 25 en 26 mei in Wageningen komen internationale investeerders, startups en gevestigde bedrijven uit de sector samen met als doel disruptieve innovatie en ondernemerschap te stimuleren.

Nederland loopt internationaal voorop op het gebied van food en agri maar veelbelovende startups in deze sector zijn vaak onvoldoende zichtbaar voor investeerders. Rabobank wil middels F&A Next die zichtbaarheid vergroten en zo investeringen in kansrijke ondernemers en innovaties stimuleren. Berry Marttin, lid Raad van Bestuur Rabobank: ‘We hebben ondernemers nodig om innovaties om te zetten in praktische oplossingen die naadloos aansluiten bij vragen uit de markt. Het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in de wereldwijde food & agri sector, is een belangrijke focus van Rabobank. Innovatie is noodzakelijk, omdat verwacht wordt dat in 2050 de wereldwijde voedselvraag met 60 procent zal zijn toegenomen.’

Het grootste F&A-investeringsfonds ter wereld, Anterra Capital waarin Rabobank een belangrijke investeerder is , is aanwezig evenals meer dan 45 internationale venture capital en corporate venture fondsen. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van de grootste Europese food en agri bedrijven  aanwezig. F&A startups en investeerders ontmoeten elkaar tijdens pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken.

‘We zijn trots dat tijdens dit evenement de grootste groep F&A investeerders ooit in Nederland samenkomt. Wij ondersteunen innovatie in deze sector met financiering, onze unieke food & agri kennis en onze netwerken in mondiale voedselketens van boer tot bord. Daarom zijn we een partner van F&A Next om zo ideeën met investeringen te linken. Rabobank maakt zich er sterk voor om dit evenement tot een permanent platform uit te laten groeien zodat innovatie in deze sector ook daadwerkelijk tot stand komt en versneld wordt’, aldus Marttin.

De Rabobank lanceerde in het kader van Startup Fest Europe ook een online platform om 700 veelbelovende startups voor te stellen aan ondernemers (www.rabobank.nl/startup). Via het platform kunnen ondernemers in contact komen met voor hun interessante startups; inmiddels zijn circa 150 matches tot stand gekomen met als doel  zo innovatie in het MKB, inclusief de agrisector, te stimuleren. Rabobank brengt het online magazine de komende tijd expliciet onder de aandacht van haar zakelijke klanten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht