Industry Wire

Geplaatst door Minox

RGS Ready certificaat als eerste uitgereikt aan Minox

VEENENDAAL – Softwarebedrijf Minox heeft eerder deze week als eerste boekhoudleverancier het predicaat RGS Ready ontvangen. Dit is een certificaat dat bewijst dat een softwarepakket RGS volledig ondersteunt. Het testrapport is in te zien op de website softwarepakketten.nl.

RGS Ready is een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED. De functies en eigenschappen zijn in overleg met de markt tot stand gekomen en als normenkader benoemd door de RGS Taskforce implementatie.

Een korte samenvatting van RGS

Referentie GrootboekSchema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. Een bedrijf dat met RGS werkt, is in staat om gegevens eenvoudig uit de bronadministratie te halen en deze te delen met andere systemen of op te nemen in rapportages bestemd voor externe partijen. Interne en externe rapportages worden sneller opgesteld en het opstellen van betrouwbare dashboards of bedrijfsvergelijkingen wordt een stuk eenvoudiger.

De kern van RGS is de referentiecode: een unieke code die is gekoppeld aan alle grootboekrekeningen. Omdat een referentiecode gekoppeld is aan SBR, kan RGS worden gebruikt in de gehele financiële keten. Dit systeem is vergelijkbaar systemen zoals Unit4 Audition, Caseware, Visionplanner, et cetera.

Waarom is Minox RGS Ready?

Minox gelooft in open data en het zogenaamde wisdom of the crowd. RGS is een standaard en alles op basis van een standaard kun je hergebruiken. Zo heeft Minox een Analytics-store op basis van RGS waarin analyses die door gebruikers zijn gemaakt beschikbaar zijn om te gebruiken voor andere gebruikers. Ook kunnen complete (branche-)dashboards worden uitgewisseld. Zo profiteren gebruikers dus van de kennis en kunde van andere gebruikers en ervaren ondernemers meer toegevoegde waarde.

Het volledige normenkader om RGS Ready-gecertificeerd te worden, is te lezen via www.RGSready.nl. Hieronder de hoofdpunten:

  1. Het RGS-schema automatisch in de software beschikbaar stellen;
  2. Updates van het RGS-schema automatisch in de software beschikbaar stellen;
  3. Handmatig een bestaand rekeningschema koppelen aan het RGS-schema;
  4. Een bestaand rekeningschema (deels) automatisch koppelen aan het RGS-schema;
  5. Een reeds gekoppeld RGS-schema automatisch doorzetten naar andere administraties;
  6. RGS-code vullen, naast de gebruikte grootboekrekening, in de laatste XML Auditfile;
  7. Overzicht op basis van RGS kunnen opvragen met gekoppelde grootboekrekeningen;
  8. Als het boekhoudpakket beschikt over een koppelvlak (al dan niet op basis van API-techniek). dan ook de RGS-codes meegeven in betreffende koppelvlakken.

“Het doel van RGS Ready is dat de gebruikers gestandaardiseerde data kunnen uitwisselen tussen boekhouding en andere software (rapportage, fiscaal, benchmarking, etc.), zonder opnieuw koppelingen tussen grootboekrekeningen en RGS-codes te hoeven leggen.”

Over Minox

Softwarebedrijf Minox levert online boekhoudsoftware voor accountants en administratiekantoren. De Fintech is in 1983 opgericht en heeft een scale-up culture met een sterke focus op innovatie en co-creatie. Het doel van Minox is om boekhouding, facturering, administratie en ERP ongekend efficiënt te maken. Minox brengt meer dan 35 jaar aan ervaring, passie en innovatie samen op één ‘Accounting Connected’ platform.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht