Industry Wire

Geplaatst door Pegasystems

Samenwerking Pegasystems en Philips moet leiden tot een betere patiëntenzorg via internet verbonden apparaten, cloudtechnologie en data-analyse

Amsterdam/Las Vegas (VS), 6 juni 2016 – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend in zorgtechnologie en Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), toonaangevend leverancier van strategische applicaties voor zorginstanties, kondigden vandaag een samenwerking aan die zorgverleners en verantwoordelijke zorgorganisaties helpt om connected apparaten en gezondheidsinformatie beter te benutten voor meer persoonlijke zorg en betere resultaten in de gezondheidszorg.

Door de Pega Care Management Application te verbinden met het Philips HealthSuite Cloud platform, kunnen zorgverleners nu remote-zorg bieden met connected zorgapplicaties die onmiddellijke toegang naar de gezondheidssituatie van een patiënt mogelijk maken.

Zorgteams – van artsen en verplegers tot thuisverzorgers en zorgmanagers – kunnen mogelijke gezondheidsproblemen nu direct herkennen en bijtijds bijsturen en beter inspelen en afstemmen op persoonlijke zorgplannen. Deze nieuwe, door Pegasystems ontwikkelde zorgoplossingen, die naar verwachting later dit jaar wereldwijd beschikbaar komen, verhogen de zorgkwaliteit van zorgmanagers en zorgverzekeraars en leiden tot minder vervolgopnames, terwijl ze de totale kosten dalen.

Philips en Pegasystems zullen de kracht van deze samenwerking demonstreren tijdens de jaarlijkse  Pegaworld conferentie die vandaag in Las Vegas (VS) van start gaat. De bedrijven presenteren hun eerste geïntegreerde zorgconcepten voor chronische aandoeningen op basis van evidence-based richtlijnen en de nieuwe FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) standaard. Zo kan een COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) patiënt nu via een draagbaar apparaat zelf het zuurstofniveau van zijn inhalator reguleren. Tegelijkertijd worden zijn gezondheidsgegevens realtime gedeeld met het zorgteam dat daardoor snel kan inspelen op de zorgbehoeften van patiënten.

De Pega Care Management Application helpt zorgverleners en -verzekeraars de zorg parallel met de zorgteams te beheren en coördineren.  De mogelijkheden hiervoor worden verder uitgebreid door deelname aan het groeiende ecosysteem van het Philips Cloud Platform dat miljoenen zorgapparaten verbindt en integreert met ziekenhuis EMR (Electronic Medical Record) en klinische systemen, geavanceerde voorspellende analytics, beveiligde opslag in de cloud en uitwisseling van longitudinale patiëntgegevens.

“We bereiken een nieuw paradigma in de zorgverlening, waarbij (draagbare) apparaten zorgteams helpen hun dienstverlening te vergroten buiten de reguliere dokterspraktijk,” aldus Alan Trefler, oprichter en CEO van Pegasystems. “Door de samenwerking met Philips en hun diepgaande kennis over connected zorgtoepassingen en de verbinding van onze toepassingen met het HealthSuite Cloud Platform, ontstaat een nieuwe vorm van samenwerking die het gehele zorgspectrum bestrijkt. Met een gedifferentieerde, gepersonaliseerde zorg en een betere gezondheid van patiënten als resultaat.

Door de toename van  consumentgerichte wearables en sensoren en de vooruitgang op het gebied van connected medische apparaten, kan Pegasystems de potentie van het Internet of Things (IoT) nu via het Philips HealthSuite Cloud Platform  verder uitbreiden met nieuwe geïntegreerde toepassingen voor zorgmanagement – van pulsoximeters en glucometers tot personenweegschalen en fitness trackers.  Via de combinatie van klinische gegevens met best-practice richtlijnen uit de sector en geavanceerde analytics, biedt Pega Care Management zorgteams allerhande gepersonaliseerde toepassingen voor zorgbeheer die op holistische wijze rekening houden met de gezondheid van de patiënt en diens zorgplan, in alle mogelijke situaties; van ambulant en acuut tot thuis en onderweg.

“Het is mooi om te zien hoe bedrijven als Pegasystems zich aansluiten bij het groeiende momentum van het Philips HealthSuite Cloud Platform netwerk dat uitbreiding van zorg buiten de muren van het ziekenhuis mogelijk maakt” , aldus Jeroen Tas, CEO Connected Care and Health Informatics bij Philips. “De samenwerking tussen Philips en Pegasystems is de volgende fase in succesvol en efficiënt bevolkingsgericht zorgmanagement. Hierbij worden silo’s met persoonlijke zorginformatie en klinische data samengevoegd en toegankelijk gemaakt voor alle leden van een zorgteam die deze informatie kunnen beoordelen in relatie tot de algemene gezondheid van de patiënt .”

Philips’ Jeroen Tas en Pegasystems’ Alan Trefler zullen vandaag diverse presentaties houden op  Pegaworld.  Ga voor de livestream of replays naar https://www.pega.com/about/events/pegaworld/live-stream vanaf 17:00 uur.

Over Koninklijke Philips
Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een toonaangevend technologiebedrijf dat de gezondheid van mensen wil verbeteren en betere resultaten wil boeken in het totale gezondheidsspectrum, van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling en thuiszorg. Philips beschikt over geavanceerde technologieën en diepgaande klinische en consumentengerichte inzichten voor het bieden van geïntegreerde oplossingen. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van diagnostic imaging, beeldgestuurde therapie, patiënt monitoring en zorginformatica, evenals op het gebied van consumentgezondheid en thuiszorg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, het Philips healthcare portfolio genereerde in 2015 een verkoopomzet van 16,8 miljoen euro en biedt op dit moment werk aan 69.000 medewerkers met verkoop- en servicekantoren in meer dan 100 landen. Nieuws over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA) ontwikkelt strategische applicaties voor sales, marketing, service en operationele processen. Pega’s toepassingen stroomlijnen kritische operationele bedrijfsprocessen, zorgen voor een naadloze connectie tussen organisaties en hun klanten in realtime en via verschillende kanalen en passen zich aan aan de snel veranderende eisen. Pega’s Global 3000 klanten behoren tot ’s werelds grootste en meest succesvolle organisaties. De applicaties van Pega zijn zowel lokaal beschikbaar als in de cloud. Ze zijn gebouwd op het uniforme Pega 7-platform dat visuele tools gebruikt om toepassingen eenvoudig aan te passen of uit te breiden aan de strategische zakelijke behoeften van de klant. Pega-klanten melden onder meer dat Pega hen de snelste time to value, zeer snelle implementatie, efficiënt hergebruik en wereldwijde schaalbaarheid biedt. Voor meer informatie: www.pega.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht