Industry Wire

Geplaatst door ICT & Digital Coach Of The Year

Sophie Van Nevel (Bekaert) is ICT & Digital Coach Of The Year

Het kruim van de Belgische ICT & Digital community zakte op 23 maart af naar de Ghelamco Arena in Gent. Want hier vond opnieuw This is IT plaats met de langverwachte uitreiking van de ICT & Digital Coach Of The Year Award. Die ging dit jaar naar Sophie Van Nevel, Global IT Lead Strategy & Governance / Data & Analytics bij Bekaert.

Christophe VanDriessche, initiatiefnemer van het event en oprichter van Amon reageert enthousiast over de kersverse awardwinnaar: “Het is belangrijk voor de ICT- en digitale sector om mensen zoals Sophie Van Nevel een podium te geven. Ze is oprecht begaan met haar medewerkers en hun persoonlijke groei. Ze erkent talent en ziet mogelijkheden.”

Zelf zegt Sophie Van Nevel: “Met deze award wil ik anderen inspireren om niet altijd de gemakkelijke weg te kiezen, maar in te zetten op groei en te blijven investeren in jezelf. Door hard en slim te werken en de juiste mensen rondom je mee te hebben, kan je hele mooie dingen bereiken. Daar wil ik me elke dag blijven voor inzetten: mét award of zonder.”

Jan Hollez, jurylid, CTO van Deliverect en winnaar van de vorige editie: “Op de jurydag merkte ik het al: Sophie heeft de gave om mensen te boeien en te inspireren. Ze straalt dynamiek uit. Ik ben dan ook heel blij dat ik de award aan haar mag doorgeven.“

Sophie draagt vanaf vandaag een jaar lang de titel van ICT & Digital Coach Of The Year. Haar team bij Bekaert krijgt daarbovenop ook een cheque van 7500 euro cadeau. Dat budget is goed voor een leuke, leerrijke of verbindende teamactiviteit.

9 nominaties, 5 finalisten

Initiatiefnemer Christophe VanDriessche (Amon): “Ik ben al meer dan 20 jaar actief in het rekruteringsvak en merk dagelijks hoe competitief de arbeidsmarkt in ICT is. Bedrijven kijken heel hard naar elkaar en naar externen, terwijl ze soms te weinig oog hebben voor intern talent. Bij onze genomineerden en finalisten is dat anders. Ze focussen op de groei van hun eigen medewerkers en geven ruimte voor falen en successen.”

Deze vijf coachende leiders haalden de shortlist:

Abdella Bouharrak – CIO bij UGent
Jeroen Lemaire – CEO bij In The Pocket
Pascal Kieboom – CIO bij Aertssen Group
Patrick Putman – CIO bij Manuchar
Sophie Van Nevel – Global IT Lead Strategy & Governance/Data & Analytics bij Bekaert

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht