Start-up Whydonate lanceert donatieplatform voor corporates

Het nieuwe donatieplatform biedt een oplossing voor de CSR (corporate social responsibility) afdeling van bedrijven en speelt hiermee in op de behoefte om een maatschappelijk bijdrage te leveren. Dankzij het donatieplatform kunnen medewerkers van een bedrijf wereldwijd online donaties inzamelen voor een goed doel of project. Zo vergroot het bedrijf zijn zichtbaarheid en worden alle medewerkers actief betrokken bij de maatschappelijke doelstellingen.

Launching customer ING neemt het het donatieplatform als eerste af om geld in te zamelen voor hun Power for Youth partnerschap met UNICEF. Het online platform ondersteunt hen in de gezamenlijke doelstelling om jongeren in ontwikkelingslanden een betere toekomst te bieden. Dankzij dit donatieplatform kunnen ING medewerkers wereldwijd online donaties inzamelen door zelf te doneren of een eigen geldinzamelactie-pagina op te richten die dan weer gemakkelijk te delen is via social media. Dit gebruiksvriendelijke platform is toegankelijk via pc, tablet en mobiel en stelt de gebruiker in staat een donatie te doen via iDeal of CreditCard.

Het donatieplatform werd in het leven geroepen door de start-up Whydonate, een donatieplatform wat inmiddels door meer dan 500 goede doelen in Nederland wordt gebruikt om online geld in te zamelen. Voor de sociale fintech start-up is dit de eerste grote samenwerking met een toonaangevende corporate. “Om een platform voor ING te mogen maken, dien je aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. Dit is voor ons als start-up een hele uitdaging geweest, maar het is ons gelukt. We hadden verwacht dat het een stroperig proces zou worden om alles rond te krijgen, maar het is uiteindelijk verbazingwekkend snel gegaan,” zegt mede-oprichter van Whydonate, Niels Corver.

Het ING platform, bereikbaar via donate.ing.com, zal 24 juni in gebruik worden genomen en direct al worden ingezet bij een voor ING jaarlijks terugkerend internationaal evenement. Waar ING ook erg blij mee is, is dat het ook gebruikt kan worden als donatiepunt voor medewerkers bij internationale rampen  “Bij acute grootschalige geldinzamelacties willen we als ING snel kunnen reageren. Met het donatieplatform zijn we in staat dit te doen met alle medewerkers van ING wereldwijd, zonder dat er allerlei logistiek geregel bij komt kijken,” aldus Nathalie Vennik, programmamanager van het Power for Youth partnerschap bij ING.

Met het inslaan van deze nieuwe richting hoopt Whydonate sneller op te kunnen schalen dan voorheen. De samenwerking met de ING zal deuren openen naar andere grote corporates die voorheen onbereikbaar waren.

1 Reactie

Fantastisch initiatief van ING! Bovendien complimenten voor de technische oplossing die Whydonate levert!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug