Industry Wire

Geplaatst door Klezzer

Start-up Klezzer gaat de strijd aan met nep-reviews

Bekende vergelijkingssites ‘zeggen’ dat hun reviews betrouwbaar zijn. Is dat wel zo? De schrijvers zijn anoniem en niet te controleren, oftewel onbetrouwbaar in de ogen van de consument. De start-up Klezzer gaat de strijd aan met deze onbetrouwbare reviews. Op Klezzer kan de consument namelijk zelf controleren wie de persoon achter een review is.

De helft van de consumenten vertrouwt vergelijkingssites niet. Dat blijkt uit dit artikel van 16 januari 2017 op Frank.news. De consument is argwanend of vergelijkingssites wel de beste deal aanbieden en of reviews wel betrouwbaar zijn. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) doet zelfs onderzoek naar de betrouwbaarheid van online reviews. “Het is belangrijk dat online reviews en aanbevelingen betrouwbaar zijn. Zodat consumenten een goede keuze kunnen maken. En bedrijven op een eerlijke manier kunnen concurreren.” aldus de ACM. Onlangs kwam naar voren dat het onderzoek van de ACM direct effect heeft op productvergelijkers als Kieskeurig.

Klezzer wacht dit onderzoek niet af. De tot op heden 807 schrijvers gaan de strijd aan met inmiddels 1.507 reviews. Klezzer is een productreview-platform waar schrijvers betaald worden op basis van de kwaliteit van een review. Niet eenmalig maar voor altijd. Ongeacht of de review positief of negatief is.

Ook weten 1.163 webwinkels (met in totaal 8.4 miljoen producten) het platform al te vinden. Hieronder bevinden zich grote namen als Bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Uit onderzoek blijkt dat minstens 33% van de online reviews nep is. Nep-reviews waar veel bedrijven financieel belang bij hebben. De consument is de dupe. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. “Review echt of nep? Dat kan een ‘internetspecialist’ al niet meer onderscheiden. Laat staan een nietsvermoedende consument. Op Klezzer kun je in ieder geval bekijken wie de persoon achter de review is. Daarnaast kun je ook controleren of de schrijver het product werkelijk in bezit heeft. Hierdoor wordt de drempel om een nep-review te schrijven al een stuk hoger.” aldus Harm Jan Bosscher, oprichter van Klezzer.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht