Industry Wire

Geplaatst door StartupFest Europe

StartupFest Europe presenteert 5 innovaties die de wereld zullen veranderen

De wereld staat voor een aantal grote uitdagingen, zoals op het gebied van energie, klimaat, gezondheidszorg en digitale veiligheid. Van 25-28 september is Nederland hét centrum van internationale startups, scaleups, investeerders, wetenschappers, bestuurders en andere innovators. Deelnemers ontmoeten elkaar op verschillende locaties verspreid over het land.  Met voldoende kapitaal kunnen startups veel van die uitdagingen oplossen. StartupFest Europe brengt meer dan 1.000 Europese startups in contact met ruim 100 miljard aan privaat investeringskapitaal en multinationals .Deze events geven een podium aan startup-innovaties die de wereld zullen veranderen.

Startups zijn goed voor de economie. Ze zorgen onder meer voor innovatie en werkgelegenheid. Om te kunnen groeien hebben startups onder meer kapitaal, kennis en klanten nodig. Daarom startte StartupDelta in 2016 met StartupFest Europe, een festival waar startups en scale-ups de funding vinden om hun bedrijf te laten groeien, toekomstige klanten ontmoeten en inspiratie vinden bij internationale topsprekers.

CapitalFest

Het hoofdevent van StartupFest Europe is het CapitalFest op 27 september, georganiseerd door StartupDelta en de Amsterdam Capital Week. Door het land heen vinden thematische events plaats. Het thema dit jaar is ‘Global Challenges, Startup Solutions’. Voor veel mondiale uitdagingen zijn de oplossingen namelijk te vinden bij jonge, technische bedrijven. Er zijn gedurende de week verschillende prekers en challenges die zich focussen op deze mondiale uitdagingen.

Eetbare drones
Tijdens CapitalFest op 27 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam, staat er een grote serie internationale topsprekers op het. Daarnaast is er een speciale videoboodschap van Jack Ma, CEO van Alibaba.

Een aantal van de sprekers is startup of scale-up met een sterke focus op één van de werelduitdagingen. Zoals Boyan Slat. Hij is oprichter en CEO van The Ocean Cleanup, het bedrijf dat technologische oplossingen voor het drijvende plastic in de oceanen ontwikkelt. Slat startte zijn bedrijf in 2013 toen hij 18 jaar oud was. The Ocean Cleanup heeft 31,5 miljoen dollar aan funding binnengehaald. Het hoofdkantoor van The Ocean Cleanup staat in Delft.

Nigel Gifford ontwikkelt met zijn bedrijf Windhorse Aerospace eetbare drones die kunnen worden ingezet in rampgebieden. De drones kunnen in de toekomst enkele tientallen kilo’s hulpgoederen vervoeren.

Innovatieve vertaalmachine
Tim Houter en zijn collega’s ontwikkelen de oplossing voor snel en veilig vervoer. Zijn team werd onlangs tweede tijdens de SpaceX Hyperloop-competitie van Elon Musk. De eerste testen van de Delftse hyperloop zijn veelbelovend.

Vasco Pedro is oprichter en CEO van Unbabel, een Portugese startup die door gebruik van zowel kunstmatige intelligentie als van ‘echte’ mensen de beste vertaalmachine ontwikkelt. Doel van Unbabel is om mensen wereldwijd beter en eenvoudiger samen te laten werken.

Eyewire is het bedrijf van Amy Robinson Sterling. Eyewire brengt het menselijke brein in beeld door de inzet van een online game. Door het oplossen van 3D-puzzels kan iedereen meewerken aan het visualiseren van ons neurale netwerk.

100 miljard dollar
Naast deze vijf innovatieve startups staat op het podium van CapitalFest onder meer Deep Nishar, ‘s wereld grootste investeerder. Nishar (voormalig vice-president bij LinkedIn) is namelijk managing director van The Vision Fund van de Softbank; The Vision Fund heeft 100 miljard dollar te investeren. TIjdens CapitalFest krijgen twee startups de gelegenheid hun bedrijf te pitchen bij Nishar. Startups die daarvoor niet worden ingeloot krijgen de kans hun onderneming te presenteren bij de honderden andere investeerders.

Partners

StartupFest Europe  wordt mogelijk gemaakt door onder andere de volgende partners: StartupDelta, Startup Amsterdam, Deloitte, Amazon Webservices, AkzoNobel, ING, Rabobank, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht