Industry Wire

Geplaatst door Stichting WebwinkelKeur

Stichting WebwinkelKeur neemt Eurosafeshop over

Enschede, 22 mei 2017 – Stichting WebwinkelKeur heeft vandaag bekend gemaakt het EuroSafeShop keurmerk over te nemen. Het EuroSafeShop keurmerk was onderdeel van Stichting IECA Europe, met de overname staakt deze partij al haar activiteiten. Het is de derde overname voor het relatief jonge WebwinkelKeur. Met meer dan 4500 aangesloten webwinkels heeft het keurmerk in korte tijd een belangrijke positie verovert in het Nederlandse e-commerce landschap.

Voor leden van het EuroSafeShop heeft de overname enkel voordelen. Men mag hiermee na hercertificering gebruik maken van het bekendere WebwinkelKeur en krijgt tevens de beschikking over een uitgebreid softwarepakket met o.a. klantbeoordelingen.

Het EuroSafeShop keurmerk zal voorlopig nog als label blijven bestaan. De bestaande leden worden echter stapsgewijs overgezet naar het WebwinkelKeur wanneer deze voldoen aan de strengere richtlijnen van het WebwinkelKeur. Hiermee zal het EuroSafeShop gefaseerd verdwijnen.

Stichting WebwinkelKeur laat weten dat de overname een logische stap is. “Met de komst van het WebwinkelKeur in 2010 kiezen steeds meer MKB-ondernemers voor onze oplossing. Ons doel is ondernemers een betaalbaar & kwalitatief keurmerk te bieden met een grote focus op klanttevredenheid. We vullen hiermee het gat vullen tussen duurdere keurmerken met een strenge controle en goedkopere keurmerken die het minder nauw namen. Hiermee kunnen we het MKB een kwalitatief keurmerk bieden voor een betaalbare prijs. Hierdoor is de wildgroei van allerlei webwinkel keurmerken een halt toe geroepen en zien we momenteel slechts een drietal serieuze spelers. Onze verwachting is dan ook dat in de toekomst meer kleinere keurmerken zullen ophouden te bestaan.” aldus M. Landeweerd, bestuurder van Stichting WebwinkelKeur.

Op de vraag of er niet nog steeds teveel webwinkel keurmerken zijn antwoord M. Landeweerd:
“Ik denk dat het goed is dat er meerdere keurmerken bestaan. Dit zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden en zodat leden daarvan profiteren. Zo waren we in 2010 het eerste keurmerk dat ook klantbeoordelingen aanbood. Tegenwoordig hebben vrijwel alle andere partijen ons daarin gevolgd. Wel zien we nog steeds kleinere partijen die enkel een logo verkopen met minimale controle, zulke praktijken zijn slecht voor het vertrouwen in de e-commerce.”

Stichting IECA Europe geeft aan besloten te hebben de activiteiten te staken en hierna op zoek te zijn gegaan naar een partij welke de continuïteit voor haar leden kon garanderen. Het WebwinkelKeur is daarin als beste uit de bus gekomen. De overname was voor ons dan ook een logische stap.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht