Industry Wire

Geplaatst door Thales

Thales verstevigt positie als wereldwijde leider in cybersecurity met voltooiing overname Imperva

Door krachten te bundelen, ontstaat een van ‘s werelds vijf grootste bedrijven die zich toespitsen op de beveiliging van de kern van het digitale ecosysteem: applicaties, data en identiteiten.
Met de integratie van Imperva die in januari van start gaat, helpt Thales organisaties om gevoelige gegevens overal in kaart te brengen en te beschermen, de toegang te beheren en alle toegangswegen ernaartoe te beveiligen.
Noord-Amerika is nu het op één na grootste land waarin Thales actief is.
Imperva is de negende overname van Thales op het gebied van digitale beveiliging in de afgelopen negen jaar, en ook de op één na grootste overname ooit, na Gemalto.
MEUDON – Thales (Euronext Paris: HO) maakt vandaag bekend dat het de overname van Imperva eerder dan verwacht heeft voltooid. Oorspronkelijk was dit voor begin 2024 verwacht. De overname is een belangrijke mijlpaal voor Thales, dat hiermee haar positie als wereldleider op het gebied van cybersecurity verstevigt. In totaal heeft Thales nu ruim 5.800 beveiligingsexperts in 68 landen in dienst en een geschatte omzet van 2,4 miljard euro in 2024, inclusief civiele en defensieactiviteiten. De komende jaren verwacht het bedrijf dubbelcijferige groei. In lijn met de doelstellingen die Thales bekendmaakte tijdens de aankondiging van de overname van Imperva in juli 2023, zal deze overname aanzienlijke waarde genereren voor de aandeelhouders van Thales. Door de overname worden de bedrijfsactiviteiten op het gebied van cybersecurity en het beheer van digitale identiteiten aanzienlijk versterkt. Bovendien zal het profiel van de Digital Identity en Security (DIS)-tak van Thales aanzienlijk worden verbeterd met nieuwe financiële doelstellingen voor 2027 (een organische omzetgroei van 6 tot 7% in de periode 2024-2027 en een 2027 EBIT-marge van 16,5%).

Patrice Caine, bestuursvoorzitter en CEO van Thales: “Vandaag is een belangrijke dag voor Thales. De overname van het Amerikaanse Imperva vertegenwoordigt een nieuwe stap in de uitbreiding van ons wereldwijde cybersecurity-aanbod voor bedrijven en overheidsinstellingen. We zijn enorm verheugd om het team van Imperva binnen Thales te verwelkomen. Onze gedeelde bedrijfswaarden en toewijding aan een betrouwbare toekomst zullen synergiën, zakelijke kansen en marktinnovaties opleveren. Met het oog op het voortdurend groeiende aantal cyberbedreigingen die het op de digitale infrastructuur van bedrijven en overheidsinstellingen hebben gemunt, bevindt Thales zich in een unieke positie om klanten te helpen met het beschermen van het kloppende hart van hun digitale ecosysteem: applicaties, data en identiteiten.”

Datagerichte beveiliging van alle applicaties, data en identiteiten
Thales en Imperva zullen gezamenlijke klanten een antwoord bieden op hun uitdagingen op het gebied van cybersecurity die qua regelmaat, ernst en complexiteit in hoog tempo toenemen. Dat doen ze met de zeer uitgebreide oplossingen voor de meest uiteenlopende reeks van toepassingsscenario’s voor de beveiliging van applicaties, data en identiteiten. Al deze drie marktsegmenten zullen de komende jaren volgens de prognoses een forse groei doormaken. Analisten voorspellen dat de totale wereldwijde uitgaven van eindgebruikers in 2024 circa 20 miljard dollar zullen bedragen.

Door de overname van Imperva breidt Thales’ cybersecurity-portfolio fors uit en kan het bedrijf een combinatie aanbieden van oplossingen die elkaar optimaal aanvullen. Met als doel om klanten te helpen met het beveiligen van alle applicaties, data en identiteiten binnen hun digitale ecosysteem.
Applicatiebeveiliging: Geïntegreerde bescherming van elke applicatie en API in de cloud, on premise of in hybride omgevingen. Deze marktleidende productreeks omvat een web application firewall (WAF), bescherming tegen distributed denial of service (DDoS)-aanvallen, geavanceerde bescherming tegen bots, beveiliging van application programming interfaces (API’s), een developer-vriendelijk content delivery network (CDN) en runtime application self-protection (RASP).
Databeveiliging: Beveiliging en beheer van de toegang tot gevoelige data op alle locaties tijdens het gebruik, de opslag en de overdracht. Deze productreeks omvat het CipherTrust Data Security Platform, de Imperva Data Security Fabric en de hardwarebeveiligingsmodules Luna en payShield, die vaak worden gebruikt als bron van vertrouwen voor cryptografische bewerkingen.
Identity & Access Management (IAM): Soepele, veilige en betrouwbare toegang tot applicaties en digitale diensten voor klanten, werknemers en partners. Deze productreeks omvat het OneWelcome Identity Platform en SafeNet Trusted Access.
“Als jarenlange partner van zowel Thales als Imperva, zijn we bij Exclusive Networks enorm blij met de samengang van deze twee zeer gewaardeerde bedrijven”, zegt Jesper Trolle, de CEO van Exclusive Networks. “Deze overname vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar de realisatie van de ambitie van Thales om wereldwijd leider in cybersecurity te worden, haar capaciteit op het gebied van databeveiliging te versterken en haar activiteiten uit te breiden naar de bloeiende markt voor applicatiebeveiliging. Deze nieuwe gecombineerde waardepropositie brengt Thales in een unieke positie om nog innovatievere en effectievere oplossingen aan te bieden voor de groeiende uitdagingen op het gebied van beveiliging en compliance waarmee organisaties in alle delen van de wereld worstelen.”

Dit is de negende overname van Thales op het gebied van digitale beveiliging in de afgelopen negen jaar, en de op één na grootste in de geschiedenis van de groep na Gemalto, wereldleider op het gebied van digitale beveiliging. Andere eerdere overnames waren die van Tesserent, een vooraanstaande Australische leverancier van cybersecurity-oplossingen, S21sec en Excellium, twee belangrijke Europese aanbieders van advies, integraties en managed services op het gebied van cybersecurity, en het Nederlandse OneWelcome, een Europees leider in customer identity & access management (CIAM). De toevoeging van Imperva zorgt ervoor dat de beveiligingstak van Thales behoort tot één van de vijf wereldwijde marktleiders in cybersecurity.


Over Thales in Noord-Amerika
Thales beschikt met meer dan 6.200 werknemers over een sterke aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt. Het realiseerde daar in 2022 een omzet van 2,4 miljard euro. Bovendien is ongeveer de helft van alle vrij verhandelbare aandelen in handen van Amerikaanse aandeelhouders. Met de overname van Imperva neemt het aantal professionals in digitale beveiliging die Thales in dienst heeft met bijna een derde toe. Thales investeert jaarlijks 4 miljard euro in R&D. Een kwart van dit bedrag omvat eigen vermogen. Het is volledig toegewijd aan de ondersteuning van de klanten van Imperva en het opvoeren van haar innovatietempo om de oplossingen van Imperva kracht bij te zetten. Als innovator beschikt Thales over een portefeuille van 20.000 octrooien. Ruim de helft daarvan heeft betrekking op essentiële technologieën zoals AI, generative artificial intelligence, cybersecurity, big data, cloud computing, augmented reality en quantum-technologie.

Thales (Euronext Parijs: HO) is wereldleider op het gebied van geavanceerde technologieën. De focus ligt op digitale en ‘deep tech’-innovaties zoals connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cybersecurity en kwantumcomputers. Om te bouwen aan een toekomst vol vertrouwen, die cruciaal is voor de ontwikkeling van onze samenleving. Thales biedt haar klanten – organisaties en overheden – producten en diensten op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport, digitale identiteit en veiligheid. Organisaties worden door Thales ondersteund bij het vervullen van hun cruciale rol. Waarbij altijd het individu, als drijvende kracht achter iedere beslissing, centraal staat. Thales heeft 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2021 realiseerde het bedrijf een omzet van € 16,2 miljard. Thales Nederland is onderdeel van de internationale Thales Group. Zo’n 2.200 medewerkers werken in Hengelo, Delft, Huizen. Eindhoven, Breda en Rotterdam aan de ontwikkeling, productie en integratie van hightech systemen. Bijvoorbeeld radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity voor defensie, transport en cybersecurity.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht