Industry Wire

Geplaatst door Big Brother Awards

Theatervoorstelling Big Brother Awards toont privacydiscussie op z’n scherpst

Onder leiding van Daan Windhorst en Oscar Kocken laat een groep muzikanten en acteurs zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. Dubieuze datahandelaren, Wannacry, de sleepwet en al het andere dat het afgelopen jaar tot ophef leidde of onterecht werd genegeerd. Alles wat jij dacht te weten over privacy wordt ontleed en op de kop gezet. De Big Brother Awards vindt eenmalig plaats op maandag 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Credits

Tekst: Daan Windhorst en Oscar Kocken. Muziek: Jan Groenteman en Keez Groenteman. Spel: Anna Keuning, Erik van der Horst, Myrthe Huber en Pieter van der Sman. Muziek: Aron Raams, Daniel Rose, Jan Groenteman en Kees Groenteman. Lees meer over de cast.

“Ik vind privacy een belangrijk onderwerp, omdat ik iets te verbergen heb. Ik wil dat ik mag bepalen welke informatie over mijn leven publiek is, en welke banale, smerige, vreemde, alledaagse dingen over mij geheim blijven.” – Daan Windhorst

Big Brother Awards

De Big Brother Awards 2017 is een theatershow, spoedcursus privacy en prijsuitreiking in één. In literaire speeches, liedjes en sketches worden toekomstvisies geschetst en morele standpunten ter discussie gesteld. Vorig jaar leidde dit o.a. tot een anonieme cowboy met een net zo anoniem lied, een uitlaatservice voor privacywaakhonden en een cursus “liegen met grafieken”. Ook worden er drie prijzen uitgereikt. Wie worden de grootste privacyschenders van 2017, en durven zij op deze avond zelf in de schijnwerpers te stappen?

“Ik wil in deze show een antwoord formuleren op de vraag “wat kunnen we doen?”. Welke bedrijven moeten we vermijden, welke camera’s moeten we afplakken en op welke politici moeten we nooit, nooit meer stemmen?” – Daan Windhorst

Genomineerden

Voor de Publieksprijs zijn genomineerd: GGZ Nederland, het kabinet en Sybrand Buma. Voor de Expertprijs zijn genomineerd: de Belastingdienst, Focum en Translink.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht