Industry Wire

Geplaatst door ON2IT

Threat Talks Podcast: navigeren door de wereld van securityuitdagingen bij remote werk

ON2IT en AMS-IX kondigen vandaag een nieuwe aflevering van de Threat Talks podcast aan.

Hoewel remote werken veel voordelen heeft, brengt het ook de nodige security zorgen met zich mee. Cybercriminelen hebben zich specifiek gericht op de kwetsbaarheden van veelgebruikte technologieën voor op afstand werken. Maar wat zijn deze technologieën en waar liggen precies de zwakke punten? In deze aflevering gaan Luca Cipriano, Lieuwe Jan Koning en Rob Maas dieper in op de dreigingen rondom remote werken.

Tijdens de podcast wordt de kwetsbaarheid van Citrix Netscaler ADC besproken, waarbij cybercriminelen in staat waren om op afstand code uit te voeren zonder authenticatie. Ook komt Tunnelcrack aan bod; dankzij deze tactiek kunnen cybercriminelen netwerkverkeer omleiden en onderscheppen, voordat het de beschermde VPN-tunnel bereikt. Dit kan gevolgen hebben voor zowel individuele gebruikers als bedrijven die VPN’s gebruiken voor gegevensbeveiliging en privacybescherming. Tot slot wordt aandacht besteed aan de kwetsbaarheden in FortiOS, waardoor cybercriminelen in staat waren om kwetsbare firewalls, VPN-systemen en andere netwerkapparaten op afstand over te nemen zonder authenticatie.

Maar dat is niet alles – er is ook een spannende treasure hunt – waarbij je kans maakt op een exclusief Threat Talks T-shirt. Mis het niet!

De podcast kun je beluisteren en downloaden via: https://www.youtube.com/watch?v=4bpyFiuKdcE&t=0s

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht