Industry Wire

Geplaatst door TU/e

TU/e studententeams nieuwe highlight Dutch Technology Week

Naast deelname aan de Night of the Nerds, Quiz Night en een TEDx pitch event biedt de TU/e dit jaar de mogelijkheid om intensief kennis te maken met hun vele, innovatieve studententeams op het gebied van Energie, Health en Smart Mobility.

Zo zal Blue Jay aanwezig zijn met hun autonoom vliegende indoor drone, ATeam met hun autonome auto, InMotion met hun prototype elektrische raceauto voor de 24u van Le Mans, TU/ecomotive met hun bio-based zelfgebouwde auto, Solar Team Eindhoven met hun zonnewagen Stella Vie, iGEM met hun synthetische biosensoren, SensUs en T.E.S.T., het organiserende –en deelnemende team van de biosensoren wedstrijd SensUs en University Racing Eindhoven met hun zelfgebouwde, autonome raceauto.

Op vrijdag 8 juni zal het innovatieve en duurzame huis LINQ, dat door Team VIRTUe op de campus is gebouwd officieel geopend worden voor het publiek. Met dit huis vertegenwoordigen ze Nederland in de internationale bouwwedstrijd Solar Decathlon, in november in Dubai.

Pitches en demo’s

Gedurende de dag zullen de verschillende teams en sprekers van hun sponsorende bedrijven pitches geven over hun product en het belang hiervan voor de maatschappij. ATeam, Blue Jay en University Racing Eindhoven zullen demonstraties geven. Op de informatiemarkt kunnen studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden kennis maken met de verschillende teams en de bedrijven die hun op verschillende manieren ondersteunen zoals met kennis, gereedschap en andere faciliteiten.

High Tech Ontdekkingsroute

Op zaterdag 9 juni kan iedereen van 11-17u de teams en het duurzame huis LINQ bezoeken. Om 11.00 zal door Jo van Ham, lid van het College van Bestuur de opening gedaan worden. Ook die dag zullen verschillende teams demonstraties geven. De Dutch Technology Week is een initiatief van Brainport om de High Tech sector te versterken door wonderlijke en innovatieve technologieverhalen te vertellen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht