Industry Wire

Geplaatst door TU/e

TU/e viert haar 65ste groots. Kom jij ook?

De TU/e viert dit jaar haar 65ste verjaardag, het zal je niet zijn ontgaan. De feestelijkheden bereiken deze week hun hoogtepunt met het drie dagen durende Heroes Like You Festival. Met daarin natuurlijk MomenTUm, maar ook een knallend lustrumfeest met Typhoon, de opening van de eveneens jubilerende Dutch Design Week, exposities en dansduetten met drones. De meeste festiviteiten zijn voor iedereen toegankelijk, dus je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te vieren.

De festiviteiten beginnen op donderdag 14 oktober met de opening van de expositie Artistic Heroes Like You, waarin onze medewerkers en studenten hun artistieke talenten laten zien. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is die middag een koorddansact tussen de daken van Atlas en Vertigo. ’s Avonds is het grote studentenfeest voor onze afgestudeerde bachelors.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober is het tijd voor MomenTUm, de jaarlijkse huldiging van onze bachelorstudenten, en de uitreiking van de Academic Awards. Na een online editie in 2020 vanwege corona kunnen onze studenten en hun ouders nu gewoon weer bij elkaar komen, dus het belooft een extra feestelijke bijeenkomst te worden. Dit feestje in MetaForum is alleen voor genodigden. Meer informatie over MomenTUm is hier te vinden.

Deze met NFC uitgeruste kledingstukken zijn een van de projecten die zijn te zien op de Drivers of Change-tentoonstelling van de TU/e.
Deze met NFC uitgeruste kledingstukken zijn speciaal gemaakt voor de corona-pandemie. Ze zijn te zien op de Drivers of Change-tentoonstelling van de TU/e.

Dutch Design Week

Op vrijdag geven we op onze campus ook het officiële startschot voor de Dutch Design Week 2021, die dit jaar gelukkig ook weer offline kan plaatsvinden. “De keuze voor de TU/e als locatie voor de opening is niet toevallig”, zegt Lucas Asselbergs, hoofd van het Studium Generale en namens de TU/e betrokken bij de organisatie.

“Twintig jaar geleden was de universiteit een van de founding fathers van dit jaarlijkse designspektakel, dat toen nog heel bescheiden te boek stond als ‘De Dag van het Ontwerp’. Dat we nu samen ons lustrum vieren, onderstreept de nauwe relatie tussen onderzoek, techniek en design”, zegt Asselbergs.

Drivers of Change

De opening van de DDW 2021 is besloten, maar diezelfde avond (vanaf 21.30 uur) kan het publiek al een kijkje nemen op de Drivers of Change-expositie die op diverse plekken op onze campus te zien is. In zestig presentaties laat deze tentoonstelling een staalkaart zien van spannende en grensverleggende onderzoeks- en ontwerpprojecten aan de TU/e.

“Technologie vormt de basis voor belangrijke innovaties”, zegt Asselbergs, namens de TU/e betrokken bij de organisatie. “Of het nu om gezondheid, mobiliteit, duurzaamheid of datagebruik gaat. Op Drivers of Change presenteren de TU/e-ingenieurs van nu en van morgen hun inzichten en slimme oplossingen.”

De expositie is daarna van 15 t/m 24 oktober elke dag te bezichtigen van 11.00 tot 18.00 uur. Elk heel uur tussen 12.00 tot 17.00 uur zijn er ook presentaties, waarin wetenschappers vertellen over hun onderzoek en hun passie. Een unieke kans dus om ons onderzoekstalent in levende lijve te ontmoeten. Een voorproefje van de verhalen die je kunt verwachten, is te zien in deze aflevering van Heroes Like You TV.

Klik voor grotere plattegrond met legenda
Klik voor grotere plattegrond met legenda

Maar er is meer!

Behalve Drivers of Change zijn er nog drie thematische tentoonstellingen te zien op de campus, voor de liefhebbers van moderne architectuur (Archiprix), robots en kunstmatige intelligentie (in het Gaslab) en fotonica (in Atlas).

Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Stella, de zonne-auto van studententeam Solar (in Atlas), het duurzame Ripple-huis van studententeam Virtue, en aan GEM, een 21 meter hoge, uitklapbare toren die met zonnecollectoren en een windturbine stroom opwekt voor het lustrumevenement. Of neem een kijkje in het rijke TU/e-verleden in het Historische Paviljoen. Kijk voor de precieze locaties op de plattegrond.

Alain Clark is een van de artiesten die optreedt tijdens het Heroes like you-festival op zaterdagavond.
Alain Clark is een van de artiesten die optreedt tijdens het Heroes like you-festival op zaterdagavond.

Let’s party!

Hèt hoogtepunt van de festiviteiten is ongetwijfeld het lustrumfeest op zaterdag, met optredens van singer-songwriter Alain Clark en rapper Typhoon, en een spectaculaire droneshow van Another Kind of Blue (ook op vrijdag). Voor deze optredens zijn nog (gratis) kaarten beschikbaar. Maar wees er snel bij, want op is op.

Liefhebbers van theater komen zondag aan hun trekken bij de theatershow van Diederik Jekel. Meer affiniteit met circus? Mis dan vooral niet de koorddansact van David Dimitri, die op 53 meter hoogte op een 120 meter lange kabel van het Atlas-gebouw naar Vertigo zal lopen.

Wil je zelf de hoogte in? Bezoek dan onze Sky Bar en breng op vijftig meter hoogte een toast uit op de helden van onze universiteit (en de held in jezelf natuurlijk)!

Coronaregels

Het lustrumfeest op zaterdagavond en het Historische Paviljoen zijn alleen toegankelijk met de Corona-Checkapp en een identificatiebewijs. Alle andere activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht