Industry Wire

Geplaatst door Unica

Unica neemt specialist in glasvezelnetwerken Eljes over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux. Met de overname vergroot Unica de breedte van de dienstverlening van het cluster Unica Datacenters. Eljes is gespecialiseerd in engineering, installatie, beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken, zowel binnen datacenters als tussen datacenters. Sinds de oprichting in 2009 heeft het veel technische expertise opgebouwd in de zakelijke glasvezelmarkt, waarin het een van de marktleiders is. Eljes is gevestigd in Zeewolde, heeft 24 medewerkers in dienst en behaalde in 2023 een omzet van € 15 miljoen.

Specialist in markt voor professionele glasvezelnetwerken

Eljes is actief in de realisatie van nieuwe en de uitbreiding van bestaande glasvezelnetwerken. Het voert de regie voor de aanleg van glasvezelinfrastructuren binnen datacenters en tussen datacenter locaties in de hele Benelux. Het bedient voornamelijk de grotere datacenter operators en networkproviders, die de komende jaren fors gaan investeren in het uitbreiden en verbeteren van hun netwerken. Werkzaamheden zijn onder meer de aanleg van ICT-infrastructuren, aansturing van de projectuitvoering, af-montage van glasvezelverbindingen, metingen met hoogwaardige test- en meetapparatuur en het beheer en onderhoud van glasvezelnetwerken.

Versterking concurrentiepositie

Eljes wil zijn leidende positie in de zakelijke glasvezelmarkt verder uitbreiden en verwacht dat aansluiting bij een speler als Unica in de toekomst daarvoor het beste uitgangspunt is. Voor Unica betekent het dat het portfolio van datacenter dienstverlening completer wordt. De dienstverlening van Eljes is complementair aan de dienstverlening van Unica. Gezamenlijk kunnen Unica Datacenters en Eljes een volledig pakket aan datacenter diensten en verbindingen aanbieden, waarmee de combinatie als marktleider in de datacentermarkt kan opereren.

Aanvulling op dienstverlening Unica Datacenters

Eljes wordt onderdeel van het bedrijvencluster Unica Datacenters, waarin alle gespecialiseerde dienstverlening van Unica in het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van datacenters is gebundeld. De connectiviteitsoplossingen van Eljes zijn een uitstekende aanvulling op de datacenter services die Unica Datacenters onlangs heeft gelanceerd. Met Eljes kan Unica de voorkeurspartner van datacenter operators en netwerkproviders worden voor de uitbreiding van bestaande glasvezelnetwerken en de bouw van nieuwe netwerken. Unica Datacenters heeft al een sterk product- en dienstenportfolio met focus op nieuwbouw, modificatie en service activiteiten in de datacenter markt.

Vanuit de bestaande vestiging in Zeewolde blijft Eljes actief. Oprichter en eigenaar Ron van Beek van Eljes: “Aansluiting bij een grote speler als Unica betekent voor ons op termijn een sterkere concurrentiepositie en tal van andere voordelen. We hebben met overtuiging voor Unica gekozen omdat er naast hun sterke positie in de datacentermarkt ook grote culturele overeenkomsten zijn en onze specialismen elkaar versterken.”

John Quist, CEO van Unica: “Wij zien veel kansen om ons portfolio verder te versterken richting de datacenter services markt. Met de toevoeging van de specialismen van Eljes krijgen we nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening bij onze klanten verder uit te breiden. Gezamenlijk kunnen we een nog completer portfolio aanbieden.”

Arno Uiterweerd, managing director van Unica Datacenters, ziet uit naar de samenwerking: “De dienstverlening van Eljes vormt een uitstekende aanvulling op de services activiteiten die groeiende zijn binnen Unica Datacenters. Het is onze ambitie om marktleider te zijn voor zowel datacenter projecten als datacenter services. Gezamenlijk hebben wij hiermee alle competenties aan boord om ook op servicegebied als marktleider te opereren.”

Unica Datacenters

Unica Datacenters is al ruim 25 jaar dé Nederlandse datacenterspecialist die in Nederland en de ons omringende landen datacenters realiseert. Het bedrijf verzorgt de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters. Daarnaast implementeert Unica Datacenters IT-apparatuur binnen datacenters en de infrastructuur. Unica Datacenters heeft bijgedragen aan de bouw en onderhoud van tientallen datacenters in ons land. Opdrachtgevers zijn onder meer Booking.com, Equinix, Digital Realty, NTT, Microsoft, KPN, Lumen, VodafoneZiggo en diverse publieke en overheidsorganisaties en ziekenhuizen. Vanwege het grote aandeel van technologie in datacenters is Unica Datacenters vaak hoofdaannemer bij de bouw van datacenters.

Over Unica

Als voorloper in de toepassing van duurzame innovaties en allround technisch dienstverlener lost Unica technologische vraagstukken in de gebouwde omgeving op. De diensten van Unica bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, industrie, internet of things (IoT) en smart buildings. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in oplossingen op maat die bijdragen aan duurzame, digitale, gezonde en comfortabele leef- en werkomgevingen.

Met een slagvaardig netwerk van negen toonaangevende bedrijvenclusters en ruim 3.700 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijvenclusters van Unica zijn: Building Projects, Building Services, Fire Safety, Access & Security, Building Intelligence, Energy Solutions, ICT Solutions, Industry Solutions en Datacenters.

Gerichte overnames zijn voor alle bedrijvenclusters onderdeel van de groeistrategie. Unica verwacht de komende jaren meerdere overnames per jaar te doen. De acquisitieagenda richt zich op het versterken van de specialismen en op uitbreiding van het landelijke vestigingennetwerk. Eerdere overnames zijn: Dräger Fire & Gas (2024, Unica Fire Safety),Breedveld & Schröder/Hermans Elektra (2023, Building Services), Tenergy (2023, Energy Solutions), Working Spirit (2022, ICT Solutions), EAL (2022, Access & Security), In2Scope (2021, ICT Solutions), Gerco en Applicom (2021, Fire Safety), Pranger-Rosier (2021, Building Services), Van Kempen Koudetechniek (2020, Industry Solutions), PCT Koudetechniek (2020, Industry Solutions) en Numan & Kant (2020, Building Intelligence). Voor meer informatie:www.unica.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht