Industry Wire

Geplaatst door Unit4

Unit4 introduceert het jaarrekening model Audition voor de zorg

Utrecht, 15 februari 2017 – Unit4 ontwikkelde samen met Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs en Mulderij & Partners Accountants en Adviseurs een jaarrekeningmodel voor zorginstellingen; Unit4 Audition voor de zorg. Dit model voldoet aan alle relevante verslaggevingsvereisten van de Regeling verslaggeving WTZi en RJ655. “We zetten Unit4 Audition al in andere branches in”, aldus Olav van de Reijken, General Manager Healthcare bij Unit4. “Door de transitie van zorggelden is de jaarafsluiting bij zorginstellingen in de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Unit4 Audition hebben we nu verrijkt met modellen voor zowel Care als Cure, waardoor deze vanaf nu ook inzetbaar is in de gezondheidszorg. Dit levert zorginstellingen veel voordeel op in de vorm van tijd en inzet van personeel.”

De accountants van Westerveld en Vossers en Mulderij en Partners hebben zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de zorgsector. Ze weten precies hoe de jaarrekeningmodellen ingericht moeten worden. “Samen met Unit4 kwam daar een model uit waarmee alle zorginstellingen in Nederland eenvoudig en automatisch de jaarrekening kunnen opmaken”, aldus Van de Reijken. Zorgorganisaties zijn daarmee bijvoorbeeld verlost van foutgevoelige spreadsheets. Van de Reijken: “Unit4 Audition betekent een enorme efficiencyverbetering voor onze klanten in de care en cure en is financieel systeem onafhankelijk.”

Laatste wet- en regelgeving
Daarbij zorgen Unit4, Westerveld en Vossers en Mulderij en Partners er samen voor dat wijzigingen in de regelgeving te allen tijde worden doorgevoerd in het jaarrekeningmodel. Van de Reijken: “Vanuit de overheid zijn er specifieke regels voorgeschreven voor jaarrekeningen in de zorg. Wij zorgen er samen met onze partners voor dat ons model altijd aan de laatste regel- en wetgeving voldoet. Daarmee zijn onze klanten altijd klaar voor het nieuwe jaar.”

De eerste geplande modellen voor de zorg zijn de enkelvoudige jaarrekening en de geconsolideerde jaarrekening. In een later stadium zullen audit en control software worden geïmplementeerd. Zorginstellingen kunnen dan zelf processen stroomlijnen en standaardiseren, om deze af te stemmen op vastgestelde bedrijfsrichtlijnen. Unit4 Audition vormt dan de kern van het interne controlekader van zorginstellingen door efficiënte en betrouwbare financiële en interne auditprocessen mogelijk te maken. Unit4 biedt hiermee samen met Westerveld en Vossers en Mulderij en Partners een unieke propositie aan specifiek voor de zorgmarkt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht