Industry Wire

Geplaatst door Spreekbuis/ Tens Media

Vaknieuwsplatform Spreekbuis gaat crowdfunden

Als eerste grote vaknieuwsplatform in Nederland start mediasite Spreekbuis.nl met crowdfunding. Hiervoor gaat de mediasite een samenwerking aan met het Nederlandse crowdfundingplatform BackMe.

Uitgever Richard Otto: ‘Spreekbuis.nl is een platform voor én door mediaprofessionals. Naast onze advertentiemogelijkheden, partnership-propositie bieden wij nu ook de mogelijkheid voor lezers ons journalistieke activiteiten te ondersteunen.’

Met crowdfunding worden niet alleen de journalistieke activiteiten ondersteund, maar ontvangt de ondersteuner ook eind dit jaar het Spreekbuis Jaarboek 2019. Spreekbuis wil met BackMe experimenteren met nieuwe businessmodellen.

BackMe is het Nederlandse alternatief op Patreon uit de Verenigde Staten. Het crowdfundingplatform richt zich op ondersteuning van uitgevers, online radiomakers en podcasters. Deze maand wordt het platform officieel gelanceerd. Diverse partijen, waaronder DiabTV, Café Weltschmerz, Echte Jan (Jan Roos), Marijn Poels Films, Syb Wynia, 99Woorden (Jan Dijkgraaf), De Gaykrant, Meneren, De Winter Information Solutions en Ebru Umar gaan dit Nederlandse crowdfunding-platform voor hun journalistieke activiteiten inzetten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht