Industry Wire

Geplaatst door Heineken

Vernieuwde Heineken Experience belicht rijke historie en brengt mensen samen

De vernieuwing van de Heineken Experience in Amsterdam is deze week feestelijk gevierd, na een renovatie van anderhalf jaar. Het doel van de renovatie was om de originele elementen van het monumentale pand beter zichtbaar te maken, om zo de rijke historie van de brouwerij nog beter te kunnen delen. Daarnaast was een ander belangrijk aandachtspunt het creëren van een ruime entreehal die alle gasten binnen in het gebouw verwelkomt. Hierdoor worden lange wachtrijen buiten voortaan voorkomen en wordt de veiligheid op de rijweg voor de ingang verbeterd.

“De geschiedenis van Heineken delen is cruciaal in alles wat we doen”, zegt Lieke Westendorp, directeur van de Heineken Experience. “We zijn gevestigd in de originele Heineken brouwerij uit 1867, een monumentaal pand dat veel verhalen te vertellen heeft. Deze verhalen willen we delen terwijl we mensen onder ons dak samenbrengen. Iedereen is welkom in de vernieuwde Heineken Experience en ons doel is om mensen hier met elkaar te verbinden.”

De renovatie heeft geleid tot vier compleet vernieuwde ruimtes; de ruime entreehal, de Heineken® Flagship Store met bijbehorende ruimte gewijd aan gepersonaliseerde producten, de Rooftop Bar en het dakterras. “Het onthullen van meerdere originele kenmerken van het gebouw was een belangrijk aandachtspunt van de renovatie”, zegt Celine Vleer, Development and Innovation Manager van de Heineken Experience. “Zo kun je in de entree nu de brouwketels bewonderen en de originele achtergevel zien. Ook in de vernieuwde Rooftop Bar kun je originele details zien die eerder verborgen waren, zoals de distrubitiemachine in het plafond. Vanaf het nieuwe dakterras kunnen bezoekers tevens genieten van een van de meest adembenemende uitzichten van Amsterdam.”

De afgelopen jaren is de populariteit van de Heineken Experience enorm gestegen, met lange wachtrijen voor de ingang aan de Stadhouderskade in Amsterdam als gevolg. De nieuwe, ruime entreehal verhelpt dit probleem doordat alle gasten vanaf nu direct binnen verwelkomd worden. Daarnaast is de gehele renovatie uitgevoerd met duurzaamheid als focus. Zo is er gebruik gemaakt van duurzame materialen, LED verlichting en is er gekozen voor een klimaatvriendelijk groen dak, welke bijdraagt aan een schone lucht en nuttig is voor de biodiversiteit.

De Heineken Experience is een interactieve brand experience, gelegen in de voormalige Heineken brouwerij. In het historische gebouw komen bezoekers alles te weten over het Heineken erfgoed, het brouwproces, innovaties en sponsoring, en leren ze de beste manier om een Heineken® biertje te proeven. De Heineken Experience is gevestigd aan de Stadhouderskade 78 in Amsterdam en is elke dag van het jaar open voor bezoek.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht