Industry Wire

Geplaatst door Viduate

Video agency Viduate opent kantoor in de Verenigde Staten

Video-agency Viduate ziet de vraag naar videoproductie en videomarketing uit de Verenigde Staten stevig groeien. Zowel van bestaande internationale klanten zoals Heineken en DAF Trucks, als van nieuwe Amerikaanse klanten. Om aan die vraag te kunnen voldoen opent Viduate een kantoor in San Francisco. Dit kantoor komt onder leiding te staan van Shena van Spronsen.

Videobureau Viduate, specialist in videoproductie en videomarketing, opent een kantoor in San Francisco. Met een groeiend aantal projecten in de Verenigde Staten wil Viduate haar klanten ook lokaal kunnen bedienen. Volgens mede-oprichter Tim Viergever past dit in de groeistrategie van het bedrijf. “In Europa zijn we al goed vertegenwoordigd in meerdere landen en we merken dat dit gewaardeerd wordt door onze internationale klanten zoals DAF Trucks en Heineken. Zij hoeven nu niet meer in ieder land afzonderlijk op zoek naar een andere videopartner maar kunnen gewoon bij ons alle internationele video activiteiten onderbrengen. Vanaf nu kan dat dus ook in de Verenigde Staten.”

Groeikansen en new business
Naast het lokaal kunnen bedienen van bestaande internationale klanten zorgt lokale aanwezigheid ook voor groeikansen op het gebied van new business. “Nederlandse bureaus worden door Amerikaanse bedrijven hoog gewaardeerd. Wij moeten aantonen dat die waardering terecht is.” zegt Viergever. Hoewel de meeste bureaus zich in New York vestigen, denkt Viergever dat er in San Francisco meer kansen liggen voor Viduate. “Iedere startup in Silicon Valley heeft een concept uit te leggen of een verhaal te vertellen. Dan is de keuze voor het gebruik van video gauw gemaakt”.

Ruime ervaring
Het bureau zal in San Francsico worden gerund door Shena van Spronsen. Zij heeft veel ervaring als allround filmmaker in de Verenigde Staten en de juiste commerciële en creatieve achtergrond om Viduate USA te leiden. Viduate bestaat 4 jaar en is in meer dan 15 landen actief. Voor zowel grote internationale organisaties als MKB produceert Viduate bedrijfsfilms, commercials, interne communicatie video’s, recruitment video, VR video’s en meer. Daarnaast zorgt Viduate ervoor dat de video’s optimaal worden gedistribueerd en dus het maximale resultaat wordt behaald.

Over ons
Viduate is een full-service videobureau voor videostrategie, videoproductie, videomarketing en videoadvertising. We ontwikkelen, managen en optimaliseren alle videoactiviteiten voor merken en bureaus.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht