Industry Wire

Geplaatst door Vistaprint

Vistaprint kondigt Nederlandse winnaar aan van 99 Days of Design wedstrijd

Vistaprint blijft kleine bedrijven ondersteunen en is verheugd Albert Potgieter te kunnen aankondigen als de Nederlandse winnaar van 99 Days of Design by Vistaprint.

Met de desastreuse gevolgen van de Covid-19 pandemie nog vers in het geheugen, staan overlevende bedrijven die hun deuren weer beginnen te openen voor een nieuwe uitdaging: klanten hun fysieke winkels te laten bezoeken. Om hen in deze fase van herstel te steunen, lanceerde 99designs By Vistaprint een initiatief van $1.8 miljoen om 99 kleine bedrijven tijdens Covid-19 te steunen. Het wereldwijde programma, verspreid is over 12 landen, heeft als doel kleine bedrijven te versterken met de kracht van design.

De Rotterdamse meubelmaker Albert Potgieter ontvangt een prijs bestaande uit een nieuw logo ontwerp, marketing producten en een financiële hulp van €15.000 om zijn bedrijf op te frissen.

”Bij Vistaprint zijn we gepassioneerd om onze klanten te empoweren. Als de marketing- en ontwerppartner van miljoenen kleine bedrijven over de hele wereld, zetten we ons in om hen lokaal te ondersteunen met marketingmaterialen en professionele ontwerphulp”, aldus Nina Coopmans, Country Manager Nederland.

Met het prijzenpakket kan Albert Potgieter Designs gebruikmaken van de diensten van een wereldwijde gemeenschap van professionele ontwerpers om zijn bedrijf te helpen de marketingdoelen te bereiken en er weer bovenop te komen na een jaar van lockdowns.
Kleine bedrijven uit Nederland werden uitgenodigd om zich tussen 21 juni en 7 juli j.l. voor het programma aan te melden. Er werd een groot aantal van 2.500 inzendingen uit heel Europa geregistreerd, waarvan 340 uit Nederland, stuk voor stuk kleine bedrijven met een enorm potentieel. De winnaar werd gekozen door een Nederlandse Vistaprint interne jury.

Maak kennis met de winnaar

Eenmanszaak Albert Potgieter Designs creëert prachtig vervaardigde meubels op maat. Albert combineert kunst met meubelontwerp en wil een impact hebben op het leven van mensen door hen te voorzien van unieke, op maat gemaakte stukken.
“Ik was een fysiotherapeut in Zuid-Afrika. Toen ik in Nederland met mijn bedrijf in meubelontwerp begon, moest ik vanaf nul beginnen. Ik had geen gereedschap, geen geld en geen ervaring om mee te beginnen. Dit heeft veel tijd gekost, maar dit heeft ook een manier van ontwerpen gecreëerd die uniek is voor mij.

Met het geld van 99 Days of Design wil ik een nieuwe afdeling in mijn bedrijf beginnen die meer betaalbare kunst maakt, zodat ik mensen die niet geschoold zijn, kan onderwijzen en hen een vaardigheid kan leren terwijl ze samen met mij werken. Ik zou graag een eenvoudiger logo willen dat goed weergeeft wat ik maak,” zei Albert.

Commentaar van de Nederlandse jury

“Albert Potgieter heeft zijn leven omgegooid om te doen waar hij van houdt. Zelfs als dat betekende dat hij opnieuw moest beginnen en een nieuw vak moest leren. Dat hij met zijn bedrijf ook het leven van anderen wil verrijken, is iets wat wij graag ondersteunen”, aldus de jury van Vistaprint Nederland.

Meer informatie vindt u hier: www.vistaprint.nl/99daysofdesign

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht