Industry Wire

Geplaatst door VMC

VMC lanceert eerste Security Token offering op de Stellar blockchain in Nederland

Software ontwikkelaar VMC lanceert de eerste security token offering op de Stellar blockchain in Nederland. Volgens CEO, Jochem Verheul: “2019 is een heel spannend jaar voor ons. Naar verwachting gaan we live met onze mobiliteits-blockchain met echte partners. Daarnaast zijn we zeer enthousiast over de nieuwste vorm van kapitaal ophalen middels security tokens. Voor VMC betekenen security tokens een nieuwe vorm van investeren, volledig gereguleerd, in de mobiliteitsoplossing van de toekomst.”

Mobiliteit in en rond steden ontwikkeld zich snel. VMC is een van de voorlopers van deze ontwikkelingen met een innovatief product dat de verbinding tussen verschillende vervoersmiddelen beter mogelijk maakt. Hiermee probeert VMC het Mobility as a Service (MaaS) probleem op te lossen. De blockchain oplossing maakt het eenvoudig voor reizigers om te reizen tussen openbaar vervoer, shared mobility en micro-mobility.

De urban mobiliteitsmarkt

De mobiliteitssector groeit naar verwachting van €500mld naar 1 biljoen tussen 2020 en 2030. De marktwaarde waarin VMC acteert is enorm en gaat de komende jaren verder groeien door nieuwe vormen van vervoer, technologische ontwikkelingen en groeiende verstedelijking wereldwijd.

De security token is een nieuwe vorm van investeren.

Met de uitgifte van een security token geeft VMC iedereen de kans om te participeren in deze groeiende markt en te investeren in de toekomst van mobiliteit. VMC gelooft dat security tokens de nieuwe vorm van investeren zijn, ze zijn namelijk  betaalbaar, transparant en eenvoudig te verhandelen. Daarnaast hebben security tokens een belangrijke eigenschap ten opzichte van utility tokens (ICO), security tokens vertegenwoordigen geven namelijk ergens recht op, in het geval van VMC in het delen van de omzet. Voor VMC past deze aanpak bij de kernprincipes van blockchain technologie en de missie van VMC om de toekomst van mobiliteit te bouwen.

Omzet delen

De oplossing van VMC is open voor iedereen om applicaties op te bouwen en te gebruiken. Mobiliteitsbedrijven betalen een kleine transactie vergoeding. Een deel van de vergoeding wordt gebruikt om het platform verder te ontwikkelen en een deel gaat direct terug naar de investeerders.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht