Industry Wire

Geplaatst door 4Mat Factory

Voormalig zakenpartner Jay-Z, Damon Dash gaat samenwerken met Nederlands media bedrijf

Damon “Dame” Dash, de beroemde Amerikaanse ondernemer en de met Jay-Z medeoprichter van Roc-A-Fella Records, zal de baanbrekende 10-delige documentaireserie genaamd ‘Hip-Hop Invasion’ hosten en coproduceren. De documentaire reeks zal geproduceerd worden als onderdeel van een joint venture met het Nederlandse broadcast mediabedrijf 4Mat Factory als onderdeel van een uitgebreidere samenwerking tussen de twee bedrijven.

 

In ‘Hip-Hop Invasion’, neemt Dame Dash ons mee door de geschiedenis van Hip-Hop zoals het de wereld op zijn grondvesten deed schudden. In elke aflevering onderzoekt Dame hoe de Hip-Hop cultuur, muziek en business vanuit de Bronx, New York, in de late jaren 70/begin jaren 80, wereldwijd elke stad, dorp en land veroverde. Vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika, China, Japan, Polen, Brazilië en Turkije vertelt Hip Hop Invasion de vaak onbekende verhalen van de oorspronkelijke pioniers tot de nieuwste gangmakers en hun invloed op de Hip Hop cultuur van vandaag.

De samenwerking tussen Dame Dash Studios en 4Mat Factory omvat ook de commerciële vertegenwoordiging en distributie van verschillende DDS, TV- en Filmprojecten zoals Rocky Road , een intieme reis naar de ervaringen van vrouwen met IVF en onvruchtbaarheid door Raquel M. Horn. En Dusko goes to space , een geanimeerde educatieve avonturenserie gemaakt door Raquel M. Horn. De door Kanye West geproduceerde speelfilm Honor Up , met Dame en Cam’ron in de hoofdrollen.

“Onze samenwerking met Dame Dash Studios en de huidige projecten zijn slechts het begin van grotere dingen die eraan komen,” zegt Lydia de Vreede, COO van 4Mat Factory.

4Mat Factory en Dame Dash Studios zullen een aantal van de aankomende TV- en Filmprojecten in première laten gaan op MIPCOM, ’s werelds grootste beurs voor entertainment content in alle genres en platforms, in Cannes, Frankrijk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht