VRmaster en e52 brengen publiek in het journalistieke onderwerp

VRmaster en e52 gaan journalistieke reportages produceren waarbij de gebruiker midden in het onderwerp komt te staan. Een persconferentie, een sfeerverslag van een concert of sportwedstrijd, een natuurreportage, alles kan van binnenuit beleefd worden.

Daarvoor gebruikt het Eindhovense nieuwsplatform e52 de techniek van VRmaster. De gebruiker heeft een speciale bril nodig waar hij zijn smartphone in plaatst. Deze bril zal voor minder dan 20 euro beschikbaar zijn.

De techniek van VRmaster zorgt voor een innovatieve manier voor het beleven van nieuws, documentaires en non-fictie verhalen. Met de smartphone van de gebruiker kan laagdrempelig – letterlijk – rondgekeken worden in het nieuws. Op termijn zullen de reportages live zijn en ook video bevatten, in de eerste fase gaat het nog om stilstaand beelden.

Virtual reality van VRmaster maakt gebruik van 360 graden techniek zodat de omgeving volledig wordt vastgelegd, vergelijkbaar met Google Streetview. Door deze 3D beelden stereoscopisch te bekijken in een VR-bril kan vrij rondgekeken worden, niet gebonden aan een blikveld of standpunt van een camera. Het zichtbare beeld verandert met de hoofdbewegingen van de gebruiker. Door links te kijken, krijgt men het linker blikveld te zien, kijk omhoog en de lucht en hoger gelegen objecten zijn zichtbaar.

VRmaster en e52 presenteren hun innovatie op 9 april tijdens een door GEN en Google georganiseerde hackathon bij de NOS. Ook verschijnt dan de eerste VR-reportage op e52. Via e52 is binnenkort ook de bril te koop.

VRmaster is een Eindhovense start-up die webbased Virtual Reality (VR) diensten ontwikkelt voor de bouw, vrije tijd, gezondheidssector. De inmiddels 4000 gebruikers kunnen binnenkort eigen VR omgevingen, VR-tours en VR-reportages creëren en publiceren op een persoonlijke URL. VRmaster maakt virtual reality op de meest laagdrempelige manier beschikbaar via internet. Maak, bezoek en deel VR-omgevingen via vrapp.co en bekijk deze via de smartphone en de VRmaster brillen van hout of karton.

Media52 BV exploiteert e52, een actueel Eindhovens contentplatform dat zich richt op nieuws rond de thema’s innovatie, cultuur en economie. e52 onderscheidt zich door een vooruitstrevende, optimistische toon. Op e52.nl zijn momenteel dagelijks twee tot drie verse items te vinden; uiteindelijk is het de bedoeling per dag zo’n 8 items te brengen – 52 per week. e52 is niet gratis: abonnees betalen 1 euro per week (52 per jaar). Daarvoor krijgt hij/zij onbeperkt toegang tot de site en eenmaal per week een thuisbezorgde krant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug