Industry Wire

Geplaatst door Mattie!

Werk beter, sneller en slimmer met de nieuwe app Mattie!

Ken je dat gevoel, dat je werkt aan je ding en helemaal in je flow zit? Uiteraard heb je je smartphone zoals altijd naast je. Maar hoe irritant is het dan om niet even twee minuten op sociale media te zitten maar ruim een half uur! Daar zijn we nu helemaal klaar mee, want Mattie houd je productiviteit in de gaten.

Jongeren kunnen niet zonder smartphone
Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer zonder de smartphone, het is een onderdeel van ons dagelijks leven. Gemiddeld kijken mensen 221 keer per dag op de smartphone. Het uitschakelen of wegleggen van de smartphone voelt alsof er iets mist . Het is (bijna) van nature om constant online te zijn en op alle inkomende berichten te reageren. Gül is zelf een van deze jongeren én heeft de applicatie ontwikkeld die ervoor zorgt dat jongeren leren omgaan met de drang en de impuls.

Geen internet

De app Mattie zorgt ervoor dat er geen internetverkeer plaatsvindt, waardoor de afleidende notificaties niet ontvangen worden. Op een gegeven moment komt er een punt dat het verlangen ontstaat om op de smartphone te kijken, en dat is het punt waarop de gebruiker vijf minuten pauze heeft. De app werkt met de Pomodoro techniek, een bewezen techniek die aantoont dat het effectief is om na 25 minuten een pauze van vijf minuten te nemen.

De vliegtuigstand?

Het internetverkeer kan ook platgelegd worden met de vliegtuigmodus, ware het niet dat de vliegtuigmodus meer dan alleen internet blokkeert. De app maakt het dus makkelijker voor de gebruiker om met één druk op de knop meteen aan de slag te kunnen. Door de timer die geactiveerd wordt kan de gebruiker zijn voortgang volgen.

Veel afleiding bij onderwijs
Het plan is om de app uit te rollen binnen het onderwijs. Uit onderzoek van CBS blijkt dat met name in het hoger onderwijs sociale media zorgen voor afleiding, wat ten koste gaat van de productiviteit en het leervermogen. Sidekick Mattie gaat in de komende periode het gesprek aan met diverse onderwijsinstellingen om ervoor te zorgen dat de app beschikbaar wordt voor de studenten.

Onder werktijd
Na aangekondigd te hebben dat het een app wordt voor studenten, werd al vrij snel duidelijk dat niet alleen studenten behoeften hebben aan Mattie. Zo blijkt uit de cijfers dat productiviteitsverlies door de smartphone wordt geschat op een waarde van 650 miljard dollar per jaar.

Ook voor ouders en verzorgers de oplossing

Daarnaast kunnen ouders de app gebruiken als een hulpmiddel om de eeuwige strijd om tablet op een andere manier te benaderen. In het tweede kwartaal van het jaar zal de app een prijskaartje krijgen om de app te kunnen blijven ontwikkelen. Tot die tijd is de app gratis te downloaden!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht