Industry Wire

Geplaatst door Picnic

Wethouder Purmerend opent hub online supermarkt Picnic

Purmerend, 26 augustus 2020 – Online supermarkt Picnic is vandaag officieel van start gegaan in Purmerend en omstreken. Wethouder Mario Hegger (economie) opende het distributiepunt van waaruit de boodschappen dagelijks worden bezorgd in Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. Met meer dan 5500 inschrijvingen heeft ruim 10 procent van alle huishoudens zich inmiddels bij Picnic aangemeld.

Wethouder Hegger noemt de komst van Picnic een ‘mooie aanwinst voor Purmerend’. “De bezorging met elektrische wagens past goed bij de duurzame ambities van de stad. Bovendien geeft het bedrijf een boost aan de werkgelegenheid in onze regio Waterland. Dat is zeker in deze coronatijd een heel prettige en bemoedigende ontwikkeling.”

Start

Nadat de bestuurder het lintje van de zogeheten hub – het distributiepunt – had doorgeknipt, reed het eerste elektrische wagentje van de websuper Purmerend binnen om de eerste boodschappen te bezorgen. Picnic gaat in eerste instantie met 8 elektrische wagentjes en 25 bezorgers de weg op in de regio Waterland. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2020 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers.

Sinds de uitbreiding naar Purmerend en omstreken is aangekondigd, hebben meer dan 5500 huishoudens zich aangemeld voor de boodschappendienst. Dat komt neer op ruim 10 procent van het totaal aantal huishoudens dat bediend kan worden: 55.000. “We zien dat het gemak van boodschappen aan huis laten bezorgen erg wordt gewaardeerd door hardwerkende vaders en moeders”, concludeert medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Een gezin onderhouden kost nu eenmaal veel tijd. Dan is het fijn dat je niet meer naar de boodschappen hoeft om te kijken.”

Streekproducten

Picnic biedt naast de reguliere boodschappen ook streekproducten, zoals lokaal bier of kaas, en streeft daarbij naar samenwerking met lokale ondernemers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via trading@teampicnic.nl. Wethouder Hegger ziet veel kansen: “Ik ben heel benieuwd welke streekproducten er straks in het assortiment zijn opgenomen. We hebben zo veel mooie producten die in onze regio worden gemaakt.”

 

De uitbreiding naar de regio Waterland is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn, Deventer en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen.

Gefaseerd toegelaten

Inwoners van Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam kunnen zich via de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Over Picnic

Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht