Industry Wire

Geplaatst door Rabo

Wettelijke identificatie per post voor Aegon-klant snel verleden tijd

Aegon en Rabobank zetten volgende stappen in de samenwerking op het gebied van online identificatie. Na een jaar proefdraaien met MijnAegon, gaat Aegon ook voor hypotheken en overlijdensrisicoverzekering het wettelijk vereiste identificatieproces online via Rabo eBusiness laten verlopen in plaats van per post. Klanten van alle banken en intermediairs kunnen zo met een druk op de knop, veilig en snel hun verzekeringszaken regelen.

“Aegon is duurzaam onderweg om een digitale dienstverlener te worden. En dus willen we onze klanten snelle digitale toegang en inzicht kunnen bieden, eventueel samen met hun financieel adviseur. Tegelijk is het ook belangrijk dat producten en persoonlijke gegevens waterdicht zijn afgeschermd voor onbevoegden. Wij moeten met zekerheid weten wie inlogt. Door het gebruik van iDIN kunnen we aan beide eisen van snelheid en betrouwbaarheid voldoen,” zegt Ingrid de Graaf, directielid Aegon Nederland.

De voordelen op een rij

Anno 2019 verwachten klanten dat zij zich direct online met een druk op de knop kunnen aanmelden bij hun verzekeraar. Rabobank is de eerste bank die verzekeraars helpt om vast te stellen of een persoon die wil inloggen ook echt de betreffende persoon is. Dat verloopt via online identificatie via Rabo eBusiness en iDIN.  Voorheen ontvingen klanten nog brieven met toegangscodes voor de eerste aanmelding bij MijnAegon. Nu kan de klant direct online inloggen via Rabo eBusiness.

–              Aanmelden voor MijnAegon duurt 30 seconden in plaats van 4 dagen wachten op een brief met toegangscodes.

–              Online authenticatie via Rabo eBusiness en iDIN zorgt voor extra veiligheid, snelheid en herkenbaarheid.

–              Scheelt 160.000 brieven op jaarbasis. Dat staat gelijk aan 2400 kilo minder papier. Online authenticatie is duurzamer.

–              In een jaar tijd is 100.000 euro aan direct kosten bespaard.

–              Voor onafhankelijke adviseurs scheelt de online authenticatie veel administratieve rompslomp en risico’s. Het gehele proces gebeurt veilig en snel online. De adviseur kan zich dan volledig richten op het geven van solide advies.

Nico Strauss namens Rabobank: “Je kunt steeds meer online regelen en klanten verwachten dat ook. Voor Aegon en Rabobank is het van het grootste belang dat wij onze klanten wel een 100% veilige omgeving bieden, waar niet iedereen zo maar bij kan. Online identificatie via Rabo eBusiness is dan de sleutel. Het voorkomt papieren rompslomp met toegangscodes die mensen kwijtraken. En het zorgt voor gemak en eenvoud. Binnen 30 seconden je zelf identificeren en vervolgens aanmelden. Dat is wat de klant anno 2019 wil en dat is wat Aegon en Rabobank nu bieden.”

Voor verzekeraars en andere dienstverleners  betekent het concreet minder afhakende klanten, die ermee stoppen omdat het te ingewikkeld en tijdrovend wordt. En ook lagere kosten, omdat er niets meer via papier en post hoeft.

Rabo eBusiness werkt samen met het gerenommeerde Scandinavische bedrijf Signicat. Met dit bedrijf ontwikkelde Rabobank een zogenaamd whitelabel identificatie-platform dat voldoet aan de hoogste veiligheids- en privacy-eisen, zoals de AVG.  Met Aegon zet Rabobank concrete stappen op het bewaren en bewaken van de online identiteit van Nederlandse consumenten. De oplossing is voor alle consumenten beschikbaar. Je hoeft geen Rabobank-klant te zijn om de oplossing te kunnen gebruiken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht