Industry Wire

Geplaatst door AVM

Wi-Fi 7, 10Gbit/s en 5G – AVM presenteert de nieuwe FRITZ!-producten voor het digitale huis op MWC 2024

FRITZ!Box 6670 Kabel: eerst beschikbare all-in-one router kabelinternet met Wi-Fi 7 en Zigbee
FRITZ!Box 5690 Pro: glasvezel en DSL met 6 GHz, Wi-Fi 7 en Zigbee
FRITZ!Box 5690 XGS: snelle 10 gigabit/s glasvezelverbinding en Wi-Fi 7
FRITZ!Box 6860 5G: thuis of onderweg topsnelheid via mobiele netwerken
Mesh Wi-Fi: FRITZ!Repeater als Mesh Master

Amsterdam, 21 februari 2024 – Europese communicatiespecialist AVM presenteert op MWC Barcelona nieuwe FRITZ!-producten voor snelle thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel. Van 26 tot en met 29 februari kunnen beursbezoekers de oplossingen voor de digitale woning van dichtbij ervaren op stand 7E35.

De hoogtepunten van de beurs zijn onder andere:

De eerste beschikbare all-in-one router voor kabelinternet met Wi-Fi 7 en Zigbee
AVM introduceert de FRITZ!Box 6670 Kabel op het MWC. Deze FRITZ!Box brengt Wi-Fi 7, de nieuwe generatie Wi-Fi, naar kabelverbindingen. Het nieuwe kabelmodel voor DOCSIS 3.1-verbindingen combineert snel internet met Wi-Fi 7 voor gigabitsnelheden in het hele thuisnetwerk. Streamen, gamen, Smarthome of thuiswerken – de FRITZ!Box 6670 Cable is de ideale router voor alle toepassingen in het digitale huis.

Tri-band FRITZ!Box voor glasvezel en DSL met Wi-Fi 7 en Zigbee
AVM presenteert de nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro , die zowel glasvezel- als DSL-verbindingen ondersteunt. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 5690 Pro zeer krachtige tri-band Mesh, inclusief 6 GHz, de nieuwe derde Wi-Fi-frequentieband. De FRITZ!Box 5690 Pro ondersteunt de huidige draadloze Wi-Fi 6-standaard en Wi-Fi 7, de volgende generatie Wi-Fi. Deze generatie brengt verbeteringen op het gebied van latentie, snelheid en doorvoer. Bekabelde netwerken met een 2,5 gigabit LAN/WAN-poort of Smarthome-opties via DECT ULE, Zigbee en Matter maken de FRITZ!Box 5690 Pro een alleskunner in het digitale huis.

10 gigabit/s voor glasvezelverbindingen
Met een indrukwekkende 10 gigabit/s zet AVM een nieuwe standaard neer voor snel glasvezel internet met de FRITZ!Box 5690 XGS-PON. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit-WAN/LAN-poort en het volledige scala aan telefonie-, Smarthome- en netwerkfuncties die je gewend bent van de FRITZ!Box, is het de glasvezelgateway voor alle digitale toepassingen thuis.

5G-snelheid voor thuis
De FRITZ! Box 6860 5G maakt een snelle en betrouwbare internetverbinding via 5G mogelijk. Het product met vaste draadloze toegang ondersteunt zowel 5G (NSA, SA) als LTE en bereikt datasnelheden tot 1,3 gigabit/s. Uitgerust met sterke Mesh Wi-Fi volgens de Wi-Fi 6-standaard, kan het ook draadloos gegevens door het hele huis verspreiden. Het heeft een DECT-basis voor telefonie en Smarthome-toepassingen en ondersteunt Voice-over LTE en Voice-over New Radio. Dankzij de compacte behuizing en de stroom- en dataverbinding via Power over Ethernet kan de FRITZ!Box 6860 5G overal in de woning van de gebruiker worden geplaatst, aan een muur of raam en zelfs buiten.

Gigabit-snelheid met Wi-Fi 7 voor DSL-internet
Waar het glasvezelnetwerk tot in de kelder van een flatgebouw of wooncomplex reikt, is het de uitdaging om de hoge snelheden helemaal tot in het thuisnetwerk te brengen. Hier heeft AVM de nieuwe FRITZ!Box 7682 voor. Het nieuwe DSL-model voor providers ondersteunt G.fast voor verbindingen tot 1 Gbit/s en 35b supervectoring voor 300 Mbit/s. Dit betekent dat de hoge glasvezelsnelheid het appartement bereikt via de bestaande koperlijnen. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een telefoonsysteem, Smarthome-functies en de bekende veelzijdige netwerkmogelijkheden, biedt de FRITZ!Box 7682 de ideale verbinding tussen glasvezelkabels en koperen telefoonlijnen.

Nieuw: meer flexibiliteit in de Mesh Wi-Fi met FRITZ!Repeater als Mesh Master
Een FRITZ!Box op de internetverbinding en FRITZ!Repeater samen vormen een krachtig Mesh-systeem waarmee gebruikers het bereik van hun Wi-Fi flexibel kunnen uitbreiden als dat nodig is. Op het MWC van dit jaar presenteert AVM een uitbreiding van de FRITZ! Mesh Repeater. Deze uitbreiding vormt een flexibel en schaalbaar Mesh-systeem in bestaande netwerken, onafhankelijk van de router. AVM demonstreert zo’n Mesh-extensie met drie FRITZ!Repeaters 3000 AX, waarbij een van de repeaters de functie van Mesh Master op zich neemt.

Smarthome met DECT ULE, Zigbee en de Matter-standaard
De geheel nieuwe FRITZ!-producten bieden een uitgebreide smarthome-ervaring via de beproefde DECT ULE-standaard. In de FRITZ!App Smarthome kunnen verschillende activiteiten zoals licht, verwarming en elektriciteit slim en energiezuinig bestuurd worden. De FRITZ!Box 5690 Pro en 6670 Cable ondersteunen ook Zigbee en zijn voorbereid op de Matter-standaard. Gebruikers hebben dus een breed scala aan slimme toepassingsopties en mogelijkheden zonder dat er een extra smarthome-hub nodig is.

Glasvezel internet gemakkelijk gemaakt: FRITZ!OS 7.80
De nieuwe FRITZ!OS 7.80 voor FRITZ!Box 5590 Fiber, 5530 Fiber, 7590 AX, 7530 AX brengt meer transparantie voor stabiele en snelle glasvezelverbindingen en maakt het gemakkelijker om online te gaan met glasvezelinternet. FRITZ!OS 7.80 wordt gebruikt en zal te zien zijn op de AVM-stand.

Klik hier voor meer informatie over de technische product details van de FRITZ!-producten.


Voor aanvullende informatie, review samples of andere vragen kun je contact opnemen met:
fritz@progresscommunications.eu

Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden Wi-Fi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2023 met 890 medewerkers een omzet van 580 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk Instagram, Twitter en YouTube.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht