Industry Wire

Geplaatst door Xiaomi

Xiaomi voegt nieuwe wearables toe aan AIoT-lijn

Barcelona, Spanje, 25 februari 2024 – Xiaomi lanceerde vandaag wereldwijd een nieuwe reeks wearables aan. Naast de Xiaomi 14 Series kondigt het bedrijf de Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 en Xiaomi Watch 2 aan. Stuk voor stuk ontworpen om de ervaringen op het gebied van sport, gezondheid en welzijn te verbeteren.

Fitness en mode komen samen: Xiaomi Smart Band 8 Pro
De Xiaomi Smart Band 8 Pro is volledig geüpdatet met verbeterde personalisering, professionele sporttracking, uitgebreide gezondheidsmonitoring en andere slimme functies. Een perfecte samenkomst van stijl en dagelijkse benodigdheden.

De Xiaomi Smart Band 8 Pro is voorzien van een nieuw rechthoekig 1,74-inch AMOLED-scherm met een verbeterde verversingssnelheid van 60Hz en een resolutie van 336×480 pixels. De smart band is, met slechts 9,99 mm dikte en 22,5 g¹ gewicht, enorm dun en licht van gewicht. De behuizing heeft een stijlvol metalen frame en wordt beschermd door Corning® Gorilla® Glass Victus®. Het apparaat is ook uitgerust met een lichtsensor die de helderheid automatisch kan aanpassen, waardoor het scherm onder verschillende lichtomstandigheden gemakkelijk zichtbaar blijft.

De bandjes van de Xiaomi Smart Band 8 Pro zijn gemakkelijk verwisselbaar, zodat ze bij elke outfit passen. De Xiaomi Smart Band 8 Pro is verkrijgbaar in zwart of zilver, met nog veel meer soorten bandjes, waarmee gebruikers hun look volledig kunnen personaliseren.² Om de ervaring nog persoonlijker te maken, zijn er meer dan 200 wijzerplaten beschikbaar, waaronder wijzerplaten geïnspireerd op verschillende games. Zo voeg je een vleugje entertainment toe aan de ervaring.³

Xiaomi Smart Band 8 Pro beschikt ook over een professioneel niveau van sporttracking, met een selectie van meer dan 150 sportmodi om uit te kiezen. Zo kunnen hardlopers met de slimme hardloopfunctie de gewenste snelheid instellen voordat ze gaan hardlopen. Met de in te stellen tempoherinneringen blijven ze altijd op koers. Ook zijn 10 ingebouwde hardloopcursussen aanwezig voor wetenschappelijke en intuïtieve begeleiding tijdens trainingen. Bovendien biedt de ingebouwde 3D-oefeningsanimatie duidelijke visuele begeleiding bij het opwarmen en stretchen vóór het sporten, waardoor je gegarandeerd bent van een goede voorbereiding op de komende training.⁴

De smartband is ook uitgerust met functies voor gezondheidsmonitoring. Er is een vernieuwd 4-kanaals hartslagmonitoringsmodule die meerdere sensoren gebruikt om de hartslag gedurende de dag voortdurend te monitoren. Hiermee worden gezondheidsgegevens in realtime vastgelegd.⁵
Xiaomi Smart Band 8 Pro heeft een batterij van 289 mAh, dit zorgt voor een 23% langere levensduur dan zijn voorganger. Bij normaal gebruik kan hij tot 14 dagen meegaan, waarmee hij de vorige generatie met nog eens 2 dagen overtreft.⁶ De smartband bevat ook ingebouwde GNSS-positionering, waardoor gebruikers op de hoogte kunnen blijven van hun locatie, zelfs zonder telefoon. Bovendien is de 5ATM-gecertificeerde Xiaomi Smart Band 8 Pro uitgerust met een breed scala aan handige tools, zoals Alexa-stemassistent en de functie “mobiele telefoon zoeken”, wat het dagelijkse leven van gebruikers makkelijker maakt.

Kies voor stijl: Xiaomi Watch S3
Xiaomi Watch S3 is een multifunctionele smartwatch met een klassiek ontwerp, dat zowel aan de mode- als aan de praktische behoeften van gebruikers voldoet.

Met een groot rond 1,43″ AMOLED-display en een frame van een lichte aluminiumlegering ziet de Xiaomi Watch S3 eruit als een klassiek horloge. Door de verwisselbare bezels en bandjes biedt de watch een nog betere personalisatie. Met één draai aan de bezel krijgen gebruikers een nieuwe look door de weergave van een unieke wijzerplaat, exclusief voor die specifieke rand om het startscherm.⁷ Het horloge ondersteunt ook automatische portret keying. Gebruikers kunnen dan een informatie toevoegen aan hun portretfoto’s om een unieke persoonlijke wijzerplaat te creëren⁸, naast de meer dan 180 bestaande gratis wijzerplaten.

Dankzij het nieuwe Xiaomi HyperOS-systeem, dat snellere verbindingen en betere synchronisatie van informatie levert, presteert de Xiaomi Watch S3 nog beter. Hierdoor verbetert ook de gebruikservaring. Met een batterij die tot 15 dagen meegaat, kunnen gebruikers zonder zorgen op pad. Is de batterij op? Dan laad je hem binnen 5 minuten op en krijg je tot twee dagen aan batterij.⁹ Xiaomi Watch S3 is voorzien van nog een primeur: gebruikers kunnen gepersonaliseerde handelingen instellen die ze met slechts één hand kunnen uitvoeren. Via verschillende polsbewegingen kunnen gebruikers de telefoon bedienen, zoals het weigeren van oproepen, het weerbericht bekijken of foto’s maken.¹⁰

Gebruikers kunnen daarbij met de Xiaomi Watch S3 kiezen uit meer dan 150 sportmodi. Ook wintersportmodi zijn nu beschikbaar voor de wereldwijde release. Door de verbeterde L1+L5 dual-band GNSS-antenne, is de positionering nauwkeuriger dan ooit, waardoor de skimodus nog accurater is. Bovendien biedt de Xiaomi Watch S3 10 verschillende hardloopcursussen om hardlopers van verschillende niveaus te helpen hun prestaties te optimaliseren, of ze nu hun uithoudingsvermogen willen verbeteren of vet willen verbranden.

Met een 12-kanaals hartslagmonitoringsmodule wordt de hartslag nauwkeuriger gemeten dan eerdere generaties apparaten.⁵ Met de Sleep Animals-functie krijgen gebruikers een beter beeld van hun slaap. Nadat het horloge zeven opeenvolgende dagen is gedragen, wordt een “Slaapdier” gegenereerd dat het beste de slaaptoestand van de gebruiker weergeeft op basis van het slaappatroon van deze zeven dagen.

Slimmer na dragen: Xiaomi Watch 2
Tot slot kondigt Xiaomi de nieuwe Xiaomi Watch 2 aan, die gebruikers een fantastische ervaring biedt dankzij zijn uitgebreide functionaliteit en stijlvol ontwerp.
Xiaomi Watch 2 is uitgerust met Google Wear OS voor een soepele en stabiele smartwatch-ervaring. Vijf van de meest gebruikte apps zijn al geïnstalleerd en nog eens 200 apps van derden zijn klaar om gedownload te worden. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan applicaties om hun ervaring te verbeteren. Aangedreven door de Snapdragon® W5+Gen 1 Wearable, werkt de Xiaomi Watch 2 sneller en efficiënter. De dual-core architectuur schakelt tussen hoge prestaties en een laag stroomverbruik, waardoor de levensduur van de 495 mAh batterij wordt verlengd tot wel 65 uur bij normaal gebruik.⁶

Met zijn slanke en verfijnde ontwerp is Xiaomi Watch 2 voorzien van een 1,43″ AMOLED-display en een middenframe van aluminiumlegering. Met een gewicht van ongeveer 37 gram is deze smartwatch comfortabel om te dragen tijdens sportieve activiteiten of tijdens het slapen. De smartwatch is verkrijgbaar met een keuze uit zwart of zilveren bandjes en biedt verschillende kant-en-klare materiaalopties om je look te complementeren.
Xiaomi Watch 2 beschikt voor het eerst ook over een camera-afstandsbedieningsfunctie, waardoor gebruikers hun mobiele camera direct op hun pols kunnen bekijken voor het maken van foto’s en video-opnamen.¹¹

Verder ondersteunt Xiaomi Watch 2 ruim 160 sportmodi, waaronder nieuwe wintersportmodi. Het kan de afstand en de gemiddelde snelheid van elke glijbeweging registreren en zelfs de skipistes van een gebruiker in kaart brengen. De dual-band L1+L5 GNSS helpt gebruikers zichzelf nauwkeurig te lokaliseren in sneeuw of andere uitdagende omgevingen. Na een samenwerking met Strava is Xiaomi met Xiaomi Watch 2 nu ook een samenwerking gestart met Suunto. Hierdoor kunnen gebruikers hun sport- en slaapgegevens eenvoudig synchroniseren tussen de Mi Fitness-app en deze apps, waardoor ononderbroken gegevensregistratie wordt gegarandeerd bij gebruik van de Xiaomi Watch 2.
Met zijn geüpgradede 12-kanaals hartslagmonitoringsmodule biedt Xiaomi Watch 2 verbeterde en zeer nauwkeurige gezondheidsmonitoring.⁵ Een verbeterd slaapmonitoringalgoritme integreert bloedzuurstof- en ademgegevens voor uitgebreide analyse en nauwkeurigere gezondheidsgerelateerde gegevens. Bovendien biedt de Mi Fitness-app ook de intrigerende Sleep Animals-functie. Nadat het horloge zeven opeenvolgende dagen is gedragen, genereert het een ‘Slaapdier’ dat de slaaptoestand van de gebruiker het beste weergeeft op basis van het slaappatroon van zeven dagen.

Prijs en beschikbaarheid
Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 en Xiaomi Watch 2 zijn te koop via de officiële kanalen van Xiaomi.

Xiaomi Smart Band 8 Pro: verkoopprijs vanaf 69,99 euro

Xiaomi Watch S3: verkoopprijs vanaf 149,99 euro

Xiaomi Watch 2: verkoopprijs vanaf 199,99 euro

Disclaimers:
1. 122,5 gram is het gewicht van alleen het bandlichaam, exclusief de band. De dikte is 9,99 mm, exclusief de hartslagmeter. Gegevens verkregen van Xiaomi Internal Labs.
2. Beschikbaarheid varieert per markt.
3. De wijzerplaten zijn beschikbaar op de wijzerplatenmarktplaats. Gebruikers kunnen de wijzerplaat aanbrengen via de telefoon.
4. Begeleide warm-ups zijn alleen beschikbaar voor specifieke sportmodi.
5. Dit product en de functies ervan zijn niet ontworpen voor medische doeleinden en zijn niet bedoeld om een ziekte te voorspellen, diagnosticeren, voorkomen of genezen.
6. Gegevens verkregen uit Xiaomi Internal Labs. De gegevens over de levensduur van de batterij zijn gebaseerd op een typische gebruiksmodus, getest door Xiaomi Internal Labs. Werkelijke resultaten kunnen afwijken. De waterbestendigheidsclassificatie van 5ATM is gebaseerd op ISO-norm 22810:2010. Werkelijke resultaten kunnen afwijken.
7. De aangepaste wijzerplaten, effecten en geluidseffecten kunnen alleen worden geactiveerd wanneer ze correct zijn uitgelijnd en geïnstalleerd volgens de positie van de markeringspunten zoals aangegeven in de handleiding en de gebruikershandleiding, en ze zijn niet effectief in de niet-storen-modus.
8. Alleen telefoons met Xiaomi HyperOS ondersteunen de functie staande wijzerplaat.
9. In de modus Normaal gebruik ondersteunen apparaten met Xiaomi HyperOS een batterijlevensduur van 15 dagen. De gegevens over de batterijlevensduur zijn gebaseerd op de typische gebruiksmodus, getest door Xiaomi Internal Labs. Werkelijke resultaten kunnen afwijken.
10. De gebarenfunctie werkt niet in de volgende modi: Slaapstand, DND-modus, spaarstand, AOD-modus en wanneer je slaapt.
11. De foto previewfunctie wordt alleen ondersteund op de Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13T Pro en Xiaomi 13T; terwijl de video previewfunctie alleen wordt ondersteund op Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra.


– Einde bericht –

Over Xiaomi Corporation
Xiaomi is een onderdeel van de Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index en Hang Seng China 50 Index.

Xiaomi Corporation is opgericht in april 2010 en op 9 juli 2018 genoteerd aan de Main Board van de Hongkong Stock Exchange (1810.HK). Xiaomi is een bedrijf voor consumentenelektronica en slimme productie met smartphones en slimme hardware verbonden door een IoT-platform als kern.

Xiaomi omarmt de visie “vrienden maken met gebruikers en het coolste bedrijf zijn in de harten van gebruikers” en streeft voortdurend naar innovaties, hoogwaardige gebruikerservaring en operationele efficiëntie. Het bedrijf bouwt onophoudelijk fantastische producten met eerlijke prijzen om iedereen in de wereld te laten genieten van een beter leven door middel van innovatieve technologie.

Xiaomi is een van ’s werelds toonaangevende smartphonebedrijven. In juni 2023 bereikte de MAU van MIUI wereldwijd ongeveer 606 miljoen. Het bedrijf heeft ook ’s werelds toonaangevende AIoT-platform (AI+IoT) voor consumenten opgericht en bereikte op 30 juni 2023 654,5 miljoen slimme apparaten die zijn aangesloten op zijn platform (smartphones, laptops en tablets niet meegerekend). Xiaomi-producten zijn aanwezig in meer dan 100 landen en regio’s over de hele wereld. In augustus 2023 werd Xiaomi voor het vijfde jaar op rij opgenomen in de Fortune Global 500-lijst, op de 360e plaats.

Xiaomi maakt deel uit van de Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index en Hang Seng China 50 Index.

Ga voor meer informatie over Xiaomi naar https://www.mi.com/global/discover/newsroom

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht