Deel dit artikel
-

Top-5 Full-service internetbureaus

Winnaar: Strawberries.

  1. Strawberries
  2. Info.nl
  3. Eden
  4. Lectric
  5. Fabrique

De lijst van Full-service internetbureaus, niet te verwarren met de Online campagnebureaus, was schier onuitputtelijk, dus de top 5 in deze categorie heeft veel concurrentie en mag zich verheugen in een grote fanschare. Strawberries heeft, ondanks het feit dat het zeker niet het bekendste bureau is, de hoogste overall score gehaald. Info.nl sluit daar nauw op aan en behaalt op het gebied van Know how zelfs de nummer 1 positie. Veel grote namen komen voor in deze lijst, zoals Mirabeau en Lost Boys, maar zij wisten de top 5 niet te bereiken. In de ogen van de ondervraagden hebben ze op het gebied van Know how weliswaar een goede naam, maar valt er wat betreft Prijs/kwaliteitsverhouding en Betrouwbaarheid nog het een en ander te verbeteren.

Winnaar: Strawberries

Naam: Strawberries
Vestigingsplaats: Amsterdam
Werknemers: 35
Jaaromzet 2007: 2,1 miljoen euro

Producten bestellen via internet is gemeengoed geworden de afgelopen jaren. Victor Terpstra, commercieel directeur van het internetbureau Strawberries, denkt dat consumenten de komende jaren wellicht een nieuw middel gaan gebruiken. “Door de gebruiksvriendelijkheid van de iPhone wordt het logischer om ook via een handheld bestellingen te doen. Dat heeft gevolgen voor je communicatiestrategie. Je moet consumenten op andere plaatsen aanspreken om online te kopen, met een abri bijvoorbeeld.”

Dat de economische vooruitzichten niet al te florissant zijn, hoeft volgens Terpstra niet te leiden tot problemen voor de e-commercesector. Integendeel. “Veel partijen zullen door de economische tegenwind de nadruk leggen op kostenbesparingen. Daarbij is e-commerce een voor de hand liggende oplossing. Je kunt je voorstellen dat je je fysieke filiaal in Vlissingen sluit om je volledig te kunnen richten op het online bedienen van heel Nederland.”

Dat bedrijven die een webwinkel willen openen voor 500 euro een standaardpakket kunnen aanschaffen waarmee het mogelijk is om een online shop in elkaar te klikken, baart Terpstra geen zorgen. “Wij werken voornamelijk voor de bovenkant van de e-commercemarkt. We hebben klanten als V&D en Eurolines. Daar blijft de vraag naar maatwerk altijd bestaan.”

Hij constateert wel dat technologie een commodity dreigt te worden. “Een nieuwe ontwikkeling is dat aanbieders de software voor een webwinkel gratis aanbieden, en vervolgens hun geld verdienen met de logistieke afhandeling van een bestelling.” Ook deze trend heeft vooralsnog geen gevolgen gehad voor Strawberries. “Zolang je je onderscheidt, hoef je je geen zorgen te maken. Wij doen dat doordat we communicatiekennis combineren met verstand van technologie.”

Deel dit bericht

6 Reacties

Joris Hofstede

Alle Strawberries gefeliciteerd!

Gijs

Victor van harte!!!

marieke

het wordt tijd dat ik je leer kennen Victor!

sstevens

Waarom staat Mirabeau hier niet bij vraag ik me dan af? Zogenaamd toch ook een full service bureau…..Kijkend naar het portfolio van klanten en p[rojecten zit hier nauwelijks eccomerce, campagne en social media projecten bij. Kom ook geen mobile dingen tegen…Hoofdzakelijk corporate websites.. Hm wellicht dan toch logisch. Geldt overigens toch ook wel voor de meeste " full service" bureaus…. Vraag, wat is een full service internet bureau eigenlijk? En is dat nog steeds een valide strategie? Of moet je je als bureau toch focussen waardoor je je kan onderscheiden, behalve op prijs? Ben benieuwd naar de reacties?

RobinKuit

Ben daar ook wel benieuwd naar. Wat wordt als full-service aangemerkt in deze context? Gaat om meer dan alleen de middelen die je produceert, lijkt me. Ben je bijvoorbeeld full-service als je geen contentdivisie hebt? Naar mijn mening, als content specialist, zeker niet. Dan ben je een websitebouwer, maar zeker geen full-service bureau waar je terecht kunt voor strategische inzet van online communicatiemiddelen.

RobinKuit

A propos, ik doel niet op de nominaties, maar meer in het algemeen op sommige zogenaamde ‘full-service’ internetbureaus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond