Deel dit artikel
-

Endemol levert themakanalen aan KPN Mine

Endemol heeft samen met KPN de joint venture XiE opgericht om themakanalen te ontwikkelen voor KPN's nieuwe IPTV dienst Mine, die dinsdag officieel werd gelanceerd.

Endemol gaat samen met KPN in eerste instantie een stuk of vier themakanalen aanbieden, waarbij rijkelijk wordt geput uit het archief van de tv producent. Onder meer zal gebruik worden gemaakt van oude afleveringen van Medisch Centrum West, Mini Playback Show, Tien voor Taal en De Fabriek. "Je moet dan denken aan Het Beste Uit… of Hoogtepunten uit Tien Jaar…", vertelde directeur Paul Römer dinsdag op de persconferentie aan Emerce.

Endemol is ook bezig om andere concepten voor Mine te ontwikkelen. Het bedrijf toonde een fragment uit Life & Cooking, waarbij kijkers per SMS een recept kunnen opvragen, of een bestelling kunnen plaatsen bij Albert.nl. "Er zijn verschillende manieren waarop je aan interactieve televisie geld kunt verdienen," aldus Römer in Rotterdam.

Mine wordt voorlopig aangeboden voor 19,95 euro per maand, plus eenmalig 150 euro voor de witte decoder, zij het dat de dienst gefaseerd wordt uitgerold. Aanvankelijk kunnen alleen bestaande abonnees van KPN dochter Planet en ADSL Direct gebruik maken van Mine. De reden hiervoor zijn de negatieve ervaringen met KPN InternetPlusBellen, waarvoor de belangstelling zo groot bleek dat lange wachttijden zijn ontstaan.

De Mine-kijker krijgt op dit moment 48 tv-kanalen en 60 radiozenders. Voor de zomer wordt dit aanbod uitgebreid tot 60 tv-kanalen en 70 radiozenders. Daarnaast beschikt Mine met Film Direct over een videotheek van 300 filmtitels nu en over een maand 500. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met onder meer Warner en Blockbuster Entertainment Ltd. "We blijven Mine ontwikkelen," zegt directeur Ludolf Rasterhoff van KPN TV en Media. "Over een tijdje zal Mine er weer heel anders uitzien."

Mine (TV over ADSL) zal standaard worden aangeboden in combinatie met een Personal Recorder, waarmee gebruikers tot 100 uur kunnen opnemen en live-tv kunnen pauzeren. Met de Elektronische Programma Gids (EPG) kan een overzicht worden verkregen van wat er aan programma’s beschikbaar is. Er wordt ook al geëxperimenteerd met HDTV, maar op kort termijn is dat niet beschikbaar.

Rasterhoff rekent op een marktaandeel van 10 procent in de komende jaren. Op korte termijn hoopt KPN in elk geval 10.000 abonnees aan te kunnen sluiten. De eerste gebruikers die willen deelnemen aan een gebruikerspanel hoeven geen abonnementskosten te betalen.

Deel dit bericht

4 Reacties

jantje

Ik vind het goed dat er meer bij komt maar dat je 150 voor decorder moet betalen is erg jammer en nu maar hopen voor kpn dat mensen dat gaan doen de zender aanbod is zeeeer goed

Liebeth Verhoeven

Qua prijs heb ik ook mijn vraagtekens. Maar als Mine echt doet wat ze zeggen dat het gaat doen heb ik het er wel voor over. En om eerlijk te zijn ook voor hoe Mine neer gezet is. Complimenten aan John Doe Amsterdam die KPN eens uit die stoffige hoek hebben getrokken met Mine. Het logo ziet eruit om te zoenen, ha, ha.

Damar

Mine lijkt mij geweldig. Volgens mij is het gewoon Tivo maar hopelijk beter. Uiteindelijk moest dit ook wel in Nederland gebeuren. Landen als Amerika, Engeland, Zweden en zelfs België gingen ons al voor. Maar Mine ziet er wel het meest sexy uit van al die landen tot nu toe.

M van der zanden

BEGIN ER NIET AAN. Heb het gestest en het is een verschrikking. Het knalt er steeds uit. Slechte films in de bieb en als je voor service belt is er niemand thuis. Slecht idee KPN. Ga lekker jezelf eerst aansluiten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond