Deel dit artikel
-

Marktplaats voor afstudeerscripties

Studenten kunnen via Scritptiewinkel.nl voortaan hun afstudeerscriptie te gelde maken. Per verkochte scriptie ontvangt een student tien euro. De verkoopprijs is veertig euro.

Scriptiewinkel treedt deze week officieel naar buiten, maar is al meerdere weken online. De site is een initiatief van Liones Publishing Services (LPS) en o3, een partij die kennis van studenten koppelt aan het bedrijfsleven. De organisatie van de jaarlijkse scriptieprijs is in handen van o3.

Hoewel er al sites bestaan waar studenten hun scriptie op kunnen zetten, denkt Taeke Kuyvenhoven van LPS, dat Scriptiewinkel in een behoefte voorziet. "In de korte proefperiode zijn enkele tientallen bestellingen gedaan." Hij denkt dat de site in meerdere behoeften voorziet. "Bedrijven kunnen op deze manier kennis en informatie verkrijgen. Studenten krijgen aandacht voor hun scriptie en ontvangen een vergoeding voor iedere bestelde scriptie."

De koper van een scriptie ontvangt het CV van de student die het onderzoek heeft gedaan. Volgens Kuyvenhoven is tijdens de proefperiode al één student uitgenodigd om bij een bedrijf langs te komen.

Een zeven of hoger
Scriptiewinkel is bedoeld voor scripties van studenten die zijn afgestudeerd aan een universiteit of HBO-opleiding. De 'werving' van scripties vindt plaats via de kanalen van o3, dat onder meer samenwerkt met de site studenten.net. Regel is dat een scriptie die ‘in de verkoop gaat', minimaal een zeven moet hebben gekregen. Ook kijkt LPS, dat als uitgeverij gespecialiseerd is in onderzoeken, naar de aangemelde scripties. "Wij kunnen een scriptie heel snel beoordelen."

LPS, dat net als o3 per verkochte scriptie 15 euro ontvangt, ziet Scriptiewinkel niet in de eerste plaats als een site waar ze aan wil verdienen door de verkoop van scripties. "Wij zijn met de site gestart, om zo toegang te krijgen tot interessante onderzoeken." LPS richt zich als uitgever op het traceren, analyseren en ‘op maat publiceren' van relevante markt- en beleidsonderzoeken. De uitgever zorgt dus voor een relevante ‘vertaling' van onderzoeken. Kuyvenhoven: "Wij zoeken naar interessante scritptieonderzoeken voor onze opdrachtgevers."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond