Deel dit artikel
-

Gouden Gids geeft mobiel naslagwerk uit

Truvo krimpt het Gouden Gids dusdanig in dat zowel de gelijknamige bedrijvengids als de Nationale Telefoongids in een broekzak passen. De eigenaar van deze naslagwerken brengt een downloadbare gids uit, waarin ook nieuws en Wikipedia-toegang in zit.

Truvo Mobiel is de naam van het mobiele naslagwerk dat gisteren werd gepubliceerd. Het telefoonprogramma, dat gratis is te downloaden, werd ontwikkeld door het Deense bedrijf MobilePeople.com. Het vormt de volgende loot aan de groeiende boom met digitale diensten die vanuit Truvo rondom de Gouden Gids en de Nationale Telefoongids worden ontplooid.

Gouden Gids verandert naam

Dat de mobiele gids niet Gouden Gids is gedoopt heeft te maken met de naam van de eigenaar van de gidsen en het beeld dat Nederlanders hebben van de Gouden Gids. De woordvoerder: "Als je 10 mensen op straat vraagt wat de Gouden Gids is, dan zeggen ze dat het een boek is. Aan dat beeld willen we niet tornen, maar we geven de nieuwe diensten wel de naam Truvo."

Een dezer dagen verandert de naam van het bedrijf Gouden Gids Nederland ook, in Truvo Group Nederland. Het product Gouden Gids blijkt onder zijn eigen naam bekend.

Mobiele variant op Startpagina.nl

De gisteren gelanceerde downloadgids moet uitgroeien tot een soort startpagina op mobiel internet. Om die reden is, volgens de woordvoerder, niet enkel de bedrijven- en personengids doorzoekbaar via het mobiele programma.

(Interface van de mobiele gids)

Ook zijn vanuit een de simpele interface het nieuws van De Telegraaf, het weer van Meteoconsult en beltonen van Arvato (Bertelsmann-dochter) te vinden. De zoekmachine biedt behalve toegang tot de Truvo-gidsen ook zoektoegang tot het web en Wikipedia.

"In een volgende versie van de mobiele client komt ook reisinformatie. De informatiebehoefte van onze gebruikers is in een ambulante situatie anders dan wanneer ze thuis met de papieren of digitale gidsen werken."

Bedrijven die in de Gouden Gids adverteren kunnen inzage krijgen in de gebruikcijfers rondom hun vermelding in de papieren, web- en mobiele versie van hun bedrijfsadvertentie. Voor de papieren metingen worden aparte telefoonnummers gebruikt, die speciaal voor de gidsvermelding worden ingezet.

Het mobiele programma is 239 kilobyte groot en vergt toegang tot mobiel internet om gebruikt te kunnen worden.

In de loop van volgende maand wordt een tabblad 'Mobiel' aan de Truvo-sites toegevoegd, met uitleg en downloadlocatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond