Deel dit artikel
-

Tulip wil Commodore inlijven

Tulip Computers wil het Nederlandse bedrijf Commodore weer overnemen. Saillant detail is dat het Commodore in 2004 juist had verkocht aan Yeahronimo Media Ventures voor 22 miljoen euro omdat Commodore niet langer tot de kernactiviteiten behoorde.

Commodore is het legendarische computermerk, dat in de jaren tachtig vooral bekend werd door de Commodore 64. Deze spelcomputer werd door de zakelijke markt niet erg serieus genomen, en in 1994 ging Commodore failliet. Onderdelen werden daarna overgenomen door het Duitse Escom.

Op 2 juli 1997 nam de Nederlandse computerfabrikant Tulip Escom Nederland. Met Commodore wist het nauwelijks raad. In 2004 bestonden er plannen om het merk opnieuw te introduceren, waarna de activiteiten werden verzelfstandigd. Vanuit Baarn werd weer nieuwe producten ontwikkeld, zoals een in september op de IFA (Berlijn) gelanceerde Gravel In Pocket multimedia speler. Commodore is tot op heden een nichespeler gebleven.

Omdat Tulip wil wil uitbreiden met lifestyle en internet-producten, heeft de Nederlandse computermaker weer interesse in Commodore. Het voorstel is een bod uit te brengen op basis van een indicatieve waardering van circa 1 dollar per aandeel. De Commodore directie is voorlopig akkoord gegaan met een due dilligence, maar overweegt ook zelfstandige alternatieven. Zo wordt ook nog steeds gedacht aan een beursgang aan het Engelse LSE of AIM.

Eind oktober wordt er door het beursgenoteerde Tulip een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen geroepen, waarbij tevens de verdere invulling van de strategie zal worden toegelicht.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Patrick Meyer

Misschien kunnen ze dan wel de openstaande rekening betalen!!!

Hansje

@ Patrick, lol :_) Ze zijn inderdaad niet echt een betrouwbare partner gebleken. Veel blabla, veel beloven, niks willen betalen, veel eisen maar je vervolgens volledig links laten liggen. En drie keer per jaar de koers wijzigen. Vooral de Yeahronimo tijd was komisch, er zaten toen een stelletje nono's te knutselen zeg! Het merk Commodore heeft misschien nog wel een interessante waarde. Maar ze doen er te weinig mee. Coole retro consoles zouden best wat kunnen opbrengen. Nifty media gadgets ook.  Maar in plaats van een premium trendy retro merk zijn ze de Yoko van deze tijd….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond