Deel dit artikel
-

De Telefoongids en Gouden Gids bespreken fusie

De uitgevers van De Telefoongids en de Gouden Gids willen hun naslagwerken samenvoegen. Online zouden de bedrijven tot de 5 grootste uitgevers van het land behoren.

European Directories en Truvo zijn van plan hun Nederlandse activiteiten samen te voegen. European Directories is uitgever van De Telefoongids, Truvo van de Gouden Gids.

European Directories zou eigenaar worden van de gecombineerde onderneming. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet bekend, noch hoe de eigendomsverhouding komt te liggen.

Het samengaan van de Nederlandse filialen van de internationale uitgevers is nog niet in kannen en kruiken. In een persverklaring zeggen de bedrijven nog op verscheidene onderdelen tot overeenstemming te moeten komen. Ook moet mededingingsautoriteit NMa zijn fiat nog geven.

Naar verwachting worden de twee naslagwerken in 2009 samengevoegd.

Weblog Hyped.nl analyseert: "Kijken we naar de huidige Multiscope-ranking van beide sites, dan stellen we vast dat DeTelefoongids.nl op plaats 8 staat met een bereik van 5 miljoen bezoekers per maand. Goudengids.nl vinden we terug op plaats 45, met een bereik van 2,8 miljoen mensen. Samen zullen de bedrijven naar verwachting richting positie vijf stijgen in de Multiscope top 100."

Bron foto: How can I recycle this (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond