Deel dit artikel
-

Microsoft introduceert Internet Explorer 8

Microsoft heeft op zijn jaarlijkse MIX-conferentie in Las Vegas Internet Explorer 8 gelanceerd. De eerste betaversie van het nieuwe bladerprogramma is inmiddels te downloaden.

De belangrijkste verandering is dat IE8 standaard de nieuwste webstandaarden ondersteunt, waaronder HTML 5. Die zorgt voor een andere afhandeling van afbeeldingen, audio en video op websites. Ontwikkelaars kunnen ook tijdelijk omschakelen naar een zogeheten IE7 modus. Een veelgehoorde kritiek was dat Microsoft zich niet hield aan webstandaarden, waardoor websites onder IE anders oogden dan onder Firefox.

Op MIX 08 (video hier) werden de bijzonderheden van de nieuwe browser toegelicht. Nieuw in Internet Explorer zijn bijvoorbeeld Activities, waarmee gegevens van een website naar een webapplicaties kunnen worden gekopieerd via een tekstmenu onder de rechtermuisknop. Met WebSlices kunnen gebruikers zich abonneren op content binnen webpagina’s. Wijzigingen binnen die content worden vervolgens automatisch aangegeven.

De favorietenbalk kan niet alleen voor webverwijzingen, maar nu ook voor Word documenten of RSS feeds worden gebruikt. Een belangrijke toevoeging is verder Automatic Crash Recovery, die moet voorkomen dat werk verloren gaat als de browser onderuit gaat. Tot slot is het phishing filter verbeterd. Dat blokkeert automatisch sites met bekende malware.

IE8 is in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars. De Google Toolbar, Yahoo Toolbar, Skype, Real Player 11 en Quicktime werken (nog) niet of niet goed met deze versie.

Tegelijk met IE8 werd trouwens ook Silverlight 2.0 gelanceerd, een plug in technologie die met Adbode’s Flash moet concurreren. De plugin is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Ook zijn mobiele versies gepland, onder meer voor toestellen uit de Nokia Symbian S60-serie.

Apple brengt naar verluidt binnen twee maanden een bijgewerkte versie van Safari 3.0 op de markt. Het bladerprogramma zal dan beter overweg kunnen met formulieren. De snelheid en stabiliteit worden eveneens verbeterd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henk Popken

Ik heb de laatste tijd problemen met Internet. Zou U mij kunnen helpen ?Ik hoop dat dit bericht over komt Mijn mailtjes komen wel en ik kan ze ook versturen.maar kan niet op internet zoeken

Robinho

Wanneer mijn internet explorer 8 open duurt het zeker 10 seconden voor ik mjin startpagina krijg. Voorheen met explorer 7 was dit in een tel gebeurt. Hoe kan dit?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond