Deel dit artikel
-

TNT Post neemt belang in online apotheek

TNT Post koopt 35 procent van de aandelen van het bedrijf achter Nationale-Apotheek.nl. Daarmee haakt het postbedrijf in op de groeiende miljardenmarkt van online bestellen en thuisbezorging van medicijnen.

Hoeveel geld met de investering is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

"De farmaciemarkt in Nederland is 4,5 miljard euro groot, waarvan 3,5 miljard omgaat in herhaalrecepten. We zien bovendien een sterke groei in online shopping, ook bij onze eigen webdiensten", verklaar een woordvoerster de reden tot participatie in Sierra Nova. Dat is het bedrijf dat begin 2007 de site Nationale-Apotheek.nl lanceerde.

Of deze deelneming de eerste in een reeks van webwinkels is, weet de zegsvrouw niet. Noch is bekend of de software van Sierra Nova op buitenlandse markten zal worden geëxploiteerd. "Voorlopg ligt echter de focus op de Nederlandse markt."

Het postbedrijf schat dat in 2015 voor 750 miljoen euro aan handel in internetfarmacie omgaat. Hoe groot het aandeel van Nationale-Apotheek.nl daarin nu is, is niet bekend. Volgens TNT Post had de pillen- poeder- en zalfjessite vorig jaar 50.000 klanten.

De apotheeksite, waarbij de meeste verzekeraars zich hebben aangesloten, won vorig jaar een innovatieprijs.

Vorig april stelde Arda Gerkens en Agnes Kant nog kamervragen (.Pdf) over de internetapotheek. Minister Ab Klink van VWS antwoordde: "De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) inspecteert elke nieuwe apotheek. Zo is de apotheek van de Nationale Apotheek in Oss ook door de IGZ geïnspecteerd en in orde bevonden. Daarnaast heeft de IGZ op verzoek van de Nationale Apotheek haar werkwijze en protocollen doorgelicht. Daarbij is specifieke aandacht besteed aan de medicatieveiligheid en de uitwisseling van de medicatiehistorie."

Andere aandeelhouders in Sierra Nova zijn de Luxemburgse investeringsmaatschappij QAT Investments en een aantal kleinere partijen.

De webwinkel is gebouwd door Arlanet.

Bron foto: Augapfel (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond