Deel dit artikel
-

BIC lanceert huis-, tuin-, en keukenmobiel

BIC begeeft zich op een nieuw terrein met een mobieltje. De fabrikant, bekend van de aanstekers en pennen, wil dit jaar nog een simpele mobiele telefoon op de markt brengen in Frankrijk.

Het concept lijkt op de wegwerptelefoon van Hop-on, die ook de markt hoopt te veroveren met een goedkope mobiele telefoon. BIC wil dit toepassen door de simpele mobiel aan te bieden vanuit supermarkten en andere kleine winkels op bijvoorbeeld een stations, of een vliegveld.

Het BIC-toestel komt op de markt voor 49 euro, inclusief 60 belminuten. De belminuten krijgt de klant alleen wanneer hij zich registreert bij Orange, het telecombedrijf waarmee BIC een samenwerking is aangegaan en dat de distributie regelt.

De telefoon van BIC is na de aanschaf meteen klaar voor gebruik. De batterij is al opgeladen en de SIM-kaart is al geplaatst. Het uitgeklede mobieltje richt zich alleen op de basisfuncties van een mobiele telefoon: sms en bellen.

BIC denkt de telefoon te kunnen verkopen als een back up-toestel, bijvoorbeeld als speciaal nummer bij het verkopen van een huis of een auto. Het mobiele nummer is na activatie ten minste 12 maanden geldig.

BIC richt zich hiermee op de markt waarin ook toestelfabrikant Hop-on zich bevindt. Zij brachten onlangs de wegwerp-gsm weer tot leven. De HOP1900, die 50 dollar kost, heeft geen LCD-scherm, maar wel een ingebouwde GPS-module. Hop-on denkt de telefoon te verkopen aan onder meer kinderen, reizigers, ouderen en mensen die niet aan een contract gebonden willen zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

jansen

Nou zeg, 50 Euri is veel geld voor een mobieltje. En dan 60 minuten die je daar dan "gratis" bij krijgt op een nummer dat je niet wilt bij een provider die je niet wilt. 60 minuten voor 0.10 per minuut "gratis", dan betaal je gewoon te veel voor het toestel. De goedkoopste Nokia is al voor minder te krijgen. Dit had een nieuwsbericht kunnen zijn als het mobieltje sim-vrij voor 20 Euri te koop wordt aangeboden.

Cheap trick

Mijn mobieltje koste 2 jaar geleden nog geen 40 euro, inclusief 10 euro beltegoed bij kpn, tijdens die zomer temperatuur korting 🙂

Thomas Polder

ho ho, dit zal nog wel een adviesprijs zijn, reken er maar op dat de straatwaarde hier nog wel wat onder komt te liggen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond