Deel dit artikel
-

Wegwerp-gsm terug van weggeweest

Of het net zo populair wordt als de iPhone, dat moet de tijd leren. Toch is Hop-on vastbesloten de markt te herveroveren met een goedkope mobiele telefoon zonder LCD-scherm. Voor nu heeft het bedrijf een order geplaatst voor de fabricatie van 10.000 van deze telefoons.

De HOP1900 kon tijdens de CTIA-conferentie in Las Vegas rekenen op veel belangstelling. Dit leidde tot de proeforder waarmee Hop-on de wegwerptelefoon weer terug op de markt brengt. Aldus een persbericht van de toestelfabrikant.

Het bedrijf staat bekend om de ontwikkeling van de eerste wegwerpmobiel ooit. In de loop van de jaren heeft Hop-on zijn diensten uitgebreid naar mobiel gokken en weddenschappen via sms. Ook kunnen gebruikers van de diensten van Hop-on onder meer poker, blackjack en roulette spelen op hun mobiele telefoon.

De reacties op de simpele, goedkope telefoon die 50 dollar moet gaan kosten waren volgens Peter Michaels, president van Hop-on, overweldigend. Met meerdere orders in de wachtrij moet het wegwerpproduct uiteindelijk ook in Europa worden geïntroduceerd.

Hop-on denkt de telefoon te verkopen aan onder meer kinderen, reizigers, ouderen en mensen die niet aan een contract gebonden willen zijn. Het mobieltje heeft ook een ingebouwde GPS-module. Hiermee is het een geweldig middel om kinderen en tieners te monitoren, aldus Hop-on.

Volgens Hop-on is het een unicum. Een dergelijke mobiele telefoon wordt niet door enig ander op de markt gebracht. Het bedrijf verwacht veel vraag naar het toestel wanneer deze over anderhalve maand op de markt verschijnt.

Met 12 monotone ringtones waant de gebruiker zich zo weer in de jaren 90. Het 900/1800 MHz telefoontje gebruikt zowel chips van Texas Instruments als van Infineon. De lithium ion batterij gaat normaal 240 uur mee en heeft een spreektijd tot 3 uur.

De eerste wegwerptelefoon van Hop-on werd verkocht als een wegwerptoestel, maar eigenlijk hoopte men dat het mobieltje terug werd gebracht wanneer hij op was. Ook deze telefoon wordt weer tegen een vergoeding ingenomen. Hiermee kan een gebruikt exemplaar gerecycled worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond