Deel dit artikel
-

Vastleggen van Cloud Computing als merk niet zo simpel

Dell lijkt er toch niet zo gemakkelijk met de term Cloud Computing vandoor te kunnen gaan. Het Amerikaanse patentbureau heeft de aanvraag van de computerfabrikant om de term als merk vast te leggen weer in onderzoek genomen.

Eerder diende Dell een aanvraag in bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) die de eerste bezwaarperiode ongedeerd doorkwam. Ondertussen is de status van de aanvraag veranderd en weer in onderzoek genomen.

De aanvraag was eigenlijk al door de eerste fase om de term als merk te registreren. In de Notice of Allowance-fase krijgt een bedrijf een schriftelijke kennisgeving van het USPTO dat een specifiek merk de oppositieperiode heeft overleefd. In dit deel van de aanvraag kunnen andere partijen normaal bezwaar aantekenen.

Vooralsnog lijkt het dus helemaal nog niet zeker dat Dell de term als merknaam vast mag leggen.

Alle grote partijen lijken zich te willen mengen in het fenomeen Cloud Computing. Intel, Yahoo en Hewlett-Packard investeren gezamenlijk in 6 datacentra. Yahoo introduceerde vorig jaar nog het datacentrum M45 voor Cloud Computing-onderzoek. En onder de noemer van het cloud-onderzoek van Google en IBM werd geïnvesteerd in twee grote datacentra. Ook IBM bleef niet achter en maakte eerder bekend te gaan investeren in twee nieuwe datacentra naast de bestaande centra die het bedrijf al heeft.

Moct het allemaal niet lopen zoals Dell graag ziet dan is er de schrale troost dat ze nog wel de url cloudcomputing.com in hun bezit hebben.

Bron foto: iowa_spirit_walker (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond