Deel dit artikel
-

Dell eist term cloud computing op

Computerfabrikant Dell wil de term cloud computing registreren als merk. De aanvraag bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) is de eerste bezwaarperiode ongedeerd doorgekomen.

In de eerste fase om de term als merk te registreren, de Notice of Allowance-fase krijgt een bedrijf een schriftelijke kennisgeving van het USPTO dat een specifiek merk de oppositieperiode heeft overleefd. In dit deel van de aanvraag kunnen andere partijen normaal bezwaar aantekenen. Dit betekent nog niet dat de term als merknaam is vastgelegd.

De actie van Dell, te vinden onder het nummer 77139082, werd opgemerkt op de Cloud Computing-groep op Google Groups.

In de aanvraag omschrijft Dell cloud computing als ‘op maat vervaardigde computer hardware voor het gebruik in datacentra’.

Het bedrijf is niet de eerste die achter de term aangaat. De eerste aanvraag werd gedaan door NetCentric Corporation in 1998. Deze kwam niet door de ballotage heen. De aanvraag van Dell is gedateerd op 23 maart, 2007.

Het fenomeen cloud computing is volop in ontwikkeling. Eerder deze week kondigden Intel, Yahoo en Hewlett-Packard aan de handen ineen te slaan op het gebied van cloud computing. Zij investeren gezamenlijk in 6 datacentra. Yahoo introduceerde vorig jaar het datacentrum M45 voor cloud computing-onderzoek.

Onder de noemer van het cloud-onderzoek van Google en IBM werd geïnvesteerd in twee grote datacentra. Ook IBM bleef niet achter en maakte deze week bekend te gaan investeren in twee nieuwe datacentra naast de bestaande centra die het bedrijf al heeft.

Microsoft en Apple kwamen recent met hun eigen cloud computing diensten via het internet, Live Mesh en MobileMe.

 Bron foto: iowa_spirit_walker (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond