Deel dit artikel
-

Nationaal dekkend Wimax-net België in de maak

De van oorsprong Amerikaanse Wimax-aanbieder Clearwire investeert de komende jaren in een nationaal dekkend maken van zijn mobiele breedbandnetwerk.

Dat meldt de Vlaamse financieel-economische uitgave De Tijd.

Sinds het tweede kwartaal van dit jaar heeft Clearwire de vergunningen om in alle Belgische gemeentes fysiek zijn netwerk op te bouwen. Momenteel is het bedrijf enkel actief in Aalst, Brussel, Gent en Leuven. Daar bereikt het volgens directeur Carl Alloin 1 miljoen mensen. Het bereik zegt niets over het daadwerkelijk gebruik en klantenaantal.

Clearwire is sinds 2005 actief op de Belgische markt en heeft daarnaast activiteiten in Amerika, Denemarken, Ierland en Spanje.

Clearwire boekte in Amerika in het tweede kwartaal van 2008 een omzet van 59 miljoen dollar, een toename van 65 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In Nederland is Worldmax vooralsnog de enige commercieel actieve aanbieder van Wimax-diensten. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf wil in 2011 landelijk dekkend actief zijn. Zowel Worldmax als Clearwire worden financieel gesteund door chipfabrikant Intel.

Onlangs verscheen een nieuw advies aan het Ministerie van Economische Zaken over de binnenkort te houden veiling van Nederlandse Wimax-frequenties. Volgens NMa en Opta doet het ministerie er goed aan om kleinere frequentieblokken op de markt te brengen, waardoor meer partijen commerciële activiteit kunnen ontplooien. 

Bron foto: flgr (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

M Wismeijer

De performance van dit Clearwire netwerk in brussel is slecht (nooit de geadverteerde broadband snelheid maar in de praktijk iets langzamer dan ISDN of gewoon helemaal geen verbinding te maken) dat de belgische telecom waakhond Clearwire verboden heeft nieuwe klanten te werven zolang ze de boel niet op orde hebben. Vreemd is namelijk dat ondanks de lousy performance Clearwire gewoon doorging met het werven van nieuwe slachtoffers.  Ik heb Clearwire in "werking" gezien bij verschillende mensen en er ondertussen achter dat dit waarschijnlijk nooit goed gaat werken. (in brussel, laat staan heel .be) Zo zal je ook heeeeeeel goed moeten zoeken om een tevreden Clearwire klant te vinden. Volgens mij bestaan die namelijk niet eens. Clearwire == prutsers…… Het is duidelijk dat nu de Belgen er al lang niet meer in geloven ze hun PR pijlen op de Nederlandse markt hebben gericht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond