Deel dit artikel
-

Tele2 verkiest T-Mobile boven KPN

Tele2 laat het MVNO-partnership met KPN voor wat het is en kiest voor een samenwerking met concurrent T-Mobile. In de tweede helft van dit jaar stapt Tele2 over op het mobiele netwerk van T-Mobile.

Eerder was er al sprake van een moeizame verhouding tussen de twee netwerkbeheerders KPN en Tele2.

Als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) gaat Tele2 gebruik maken van het netwerk van T-Mobile. De samenwerking tussen T-Mobile en Tele2 houdt in dat klanten van Tele2 in Nederland toegang krijgen tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile.

Het financiële plaatje van de partnership wordt niet vrijgegeven.

Tele2 kan zijn klanten onder meer mobiele breedbanddiensten aanbieden die gebruik maken van ons HSDPA-netwerk. T-Mobile maakte onlangs nog bekend de snelheden van de HSDPA-verbindingen via laptopkaarten te verhogen naar maximaal 7.2 Mbit voor het downloaden. De maximale uploadsnelheid komt op 2.0 Mbit.

Met 450 duizend klanten is Tele2 de grootste MVNO in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reacties

don van riet oud KPN/SNT

Als je een challenger bent in een bepaalde productmarktcombinatie is het altijd lastig om met een incumbent op een ander gebied samen te werken. Dan ligt een samenwerking met een andere challenger vaak voor de hand.Wat ook wel zal meespelen is dat Tele2 een andere insteek kiest dan het vroegere, nu opgekochte Versatel: die was al van generieke concurrentie op alle gebieden naar een meer gefocussede benadering gegaan. In zo'n bedrijf ben je meer gewend aan vele win-win en win-lose situaties tegelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond