Deel dit artikel
-

RIM opent eigen ‘App Store’

Research in Motion heeft (RIM) de deuren geopend van de Blackberry App World. Gebruikers van een Blackberry smartphone kunnen hier mobiele applicaties downloaden.

Toestelfabrikant RIM verwacht voor het einde van de week rond de duizend applicaties aan te kunnen bieden van spelers als New York Times, MTV en Hotel Reservation Service. Dit staat in contrast met de vijfduizend applicaties die Palm aanbood in de beginfase van zijn online softwarewinkel.

In de Blackberry App World zijn zowel gratis als betaalde applicaties te vinden. De ontwikkelaar dient vooraf 200 dollar te betalen. Hiermee mogen er tien applicaties worden toegevoegd, mits ze door de ballotage van RIM heenkomen.

Sinds andere partijen het succes van de App Store hebben geroken, schieten de downloadwinkels voor mobiele applicaties als paddenstoelen uit de grond.

Eerder kondigden Vodafone, Orange, O2 en China Mobile aan ieder hun eigen downloadwinkels in te richten. Daarnaast bieden Android en Symbian op het niveau van het besturingssysteem vergelijkbare winkels. Ook Microsoft komt eind dit jaar met een eigen mobiele softwarewinkel.

De applicatie-winkel van RIM is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Andere landen krijgen in de toekomst toegang.

Deel dit bericht

1 Reacties

Stefan

Onbegrijpelijk dat een wereldwijd merk een App-store opent in slechts drie landen. In Nederland wordt BlackBerry ook goed verkocht, maar wij moeten weer wachten. En dat in een tijd dat je toch overal toegang hebt tot internet en data. Niet echt dus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond