Deel dit artikel
-

Nederlandse iLiad-maker bindt strijd aan met Kindle

Het Nederlandse iRex technologies wil de e-readermarkt in de Verenigde Staten veroveren. Nog voor het einde van dit jaar komt daar een nieuw model beschikbaar.

Bekend van de iLiad in Nederland en de rest van Europa, wil het bedrijf nu de grens over om de gebruiker in de Verenigde Staten aan een iRex-product te krijgen. Een woordvoerder van de e-readerfabrikant bevestigt tegen Emerce dat er een speciaal model voor de Verenigde Staten in de maak is. "Voor Europa is dit model voorlopig niet beschikbaar."

Met verdere specificaties is de woordvoerder niet scheutig. Wel wordt bevestigt dat de informatie die naar buiten is gelekt, en her en der op sites te vinden is, klopt. De e-reader is groter dan de Kindle 2 en de aangekondigde Sony readers. De weinige specificaties die bekend zijn, is dat het apparaat een display heeft van 8,1 inch en met een wireless 3G-verbinding komt. Hierbij wordt nog geen operator genoemd. De e-reader heeft een touchscreen.

Waarom deze stap gezet wordt en hoe iRex denkt op te boksen tegen de Kindle of de e-reader van Sony, daarover worden geen uitspraken gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond