Deel dit artikel
-

iRex komt met minder dure e-reader

iRex Technologies komt vrijdag met een digitale lezer gericht op het boekensegment. De lichtgewicht elektronische boekenlezer, iLiad Book Edition, is voordeliger dan de iLiad, maar komt wel met minder mogelijkheden.

NRC Handelsblad zette in maart de eerste stap in de richting van afschaffing van papier. Het PCM-dagblad was als eerste Nederlandse krant te lezen met een e-reader, de iLiad. De nieuwe iLiad Book Edition is specifiek bedoeld voor het lezen van boeken.

"We zien grote mogelijkheden in het digitaal aanbieden van boeken, naast kranten. Het past in het tijdsbeeld," zegt Hans Brons, CEO van iRex Technologies "We hebben laten zien waartoe onze technologie in staat is. Bij de kranten is de acceptatiegraad boven verwachting. We verwachten dat hetzelfde gaat gelden voor de boekenmarkt," aldus Brons.

Het apparaat werkt met de e-ink display-technologie. Met elektronische inkt zijn de letters op het scherm even scherp als geprinte letters op papier.

De goedkopere iLiad Book Edition is niet uitgerust met ingebouwde draadloze netwerkvoorzieningen voor bijvoorbeeld het downloaden van het laatste nieuws.

Als voorproefje bevat de iLiad Book Edition in standaard uitvoering vijftig Engelstalige meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis. Van Alice in Wonderland geschreven door Lewis Caroll tot Pride and Prejudice van Jane Austen en van Dracula van Bram Stokers tot Wuthering Heights van Charlotte Bronte.

De gebruiker kan online een boek bestellen en binnen een paar minuten downloaden. Via de website van boekhandelsketen Selexys zijn op dit moment ruim 100 titels gratis beschikbaar. Dat geldt voor een aantal kookboeken, leerboeken en reisboeken. Daarnaast zijn er al 49.000 titels tegen betaling beschikbaar via Mobipocket, het e-book format van amazon.com.

Ook het maken van aantekeningen is mogelijk. De van aantekeningen voorziene tekst kan worden overgezet naar de pc of worden gedeeld met vrienden en collega’s. Daarnaast kan de lezer in zijn gehele bibliotheek doorzoeken, bladeren en inzoomen op een afbeelding of figuur.

De Book Edition gaat 499 euro kosten en heeft een geheugen dat kan worden uitgebreid tot 8 Gigabyte.

Deel dit bericht

1 Reacties

nw

Ik heb zelf 2 iRexen en ik ben er absoluut niet tevreden over. Het scherm is enorm traag, het ding moet om de haverklap opnieuw opstarten en als je iRex wil contacten (Dat is toch een Eindhovens bedrijfje?) dan moet je in het Engels en Duits proberen uit te leggen wat er aan de hand is. Ook het binnenhalen van de krant loopt verre van soepel. Kortom: Ik ga voorlopig helemaal niets meer kopen van deze club en ik iedereen willen adviseren echt nog even te wachten met de NRC via dit apparaat te lezen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond