Deel dit artikel
-

‘Twitter wil appgroei controleren’

Met de aankoop van Twitter-dienst Tweetie lijkt de spanning tussen ontwikkelaars en de micro blogdienst op te lopen. Onder het mom van gebruiksvriendelijkheid wil Twitter het aantal applicaties optimaliseren.

Met dank aan de vele ontwikkelaars zijn er veel applicaties ontstaan die Twitter hebben gemaakt tot wat het nu is. Nu Twitter bepaalde diensten opkoopt en zelf ontwikkeld, kan de dienst voor sommige startup ineens veranderen in een concurrent.

Zo werd vrijdag bekend dat de Twitter-client Tweetie voor een onbekend bedrag is overgenomen. Twitter stelt de applicatie gratis beschikbaar en geeft het de naam Twitter for iPhone mee.

“Mensen zouden Twitter makkelijk moeten kunnen vinden, zonder verwarring”, aldus Ryan Sarver, een engineer bij Twitter. Hij vertelt dat de gebruiksvriendelijkheid van het vinden van een juiste Twitter-applicatie in de App Store nog niet optimaal is. “Mensen zoeken een applicatie om mee te Twitteren, maar vinden allerlei andere diensten en geven het dan op. Het is belangrijk om dit te optimaliseren.”

De verschillende Twitter-diensten die door startups zijn ontwikkeld, laten gebruikers bijvoorbeeld een foto posten, een url verkorten of verschillende Twitter-accounts tegelijk beheren. Deze diensten hebben deels bijgedragen aan het succes van Twitter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond